Aksjonerer mot cupfinalen

Tusenvis av fotballsupportere i Bergen og Trondheim koker av raseri mot Norges Fotballforbund. Grunnen er at de mener at de har fått altfor få billetter til cupfinalen mellom Brann og Rosenborg til lørdag om to uker.

- Vi er veldig misfornøyde og vi kommer til å aksjonere på stadion sammen med Brann-fansen, sier Tommy Blikeng. Han er leder i RBK-Kjernen, som har fått 300 billetter til fordeling.

- Vi har fått 800, og folk er rasende, sier Rune Bakervik, leder i Brann Supporter Team (BST).

Til sammen vil 25300 mennesker benke seg rundt Ullevaal Stadion for å følge Brann og Rosenborg neste lørdag.

- Arrogante NFF

- Norges Fotballforbund (NFF) er med på å undergrave supporterkulturen ved å gi så få billetter til oss. Det har blitt en utrolig arrogant organisasjon, mener Bakervik i Bergen.

- Tidligere har vi vært med på arrangementer før cupfinalen sammen med NFF. Det blir selvfølgelig ikke aktuelt i år. Vi vil aksjonere på stadion for å markere vår mening om denne saken, sier Blikeng i Trondheim.

- Hvordan da?

- Det vil vi ikke si noe om på forhånd. Men vi lover å bli synlige.

Blasert cupfinale

- Vår oversikt viser at klubbene har fått 5000 billetter hver til intern bruk. Da er det vel ikke bare NFFs feil?

- Nei, Branns egen fordeling er like skandalløs, sier Bakervik.

Tommy Blikeng er også enig i at Rosenborg burde vært rausere ovenfor sine egne, men fastholder kritikk mot NFF.

- Hele cupfinalen er blitt veldig blasert. De skulle snudd på hele kaka, nå opplever vi supporterne å komme sist i rekka. Når vi får høre at et buss-selskap i Moss får 100 billetter fordi de har kjørt på noen spillere i løpet av sesongen, nei, da ser jeg ikke helt logikken i det, sier Blikeng.

Informasjonssjef Kjell Borgersen i Fotballforbundet er ikke overrasket over temperaturen to uker før cupfinalen.

Ingen endringer

- Én gang i året blir denne arenaen for liten. Men vi kunne ikke gjort fordelingen annerledes. Husk at dette er en folkefest for hele Norges befolkning, og at en god del av dem som får tilgang til billetter til cupfinalen er folk som betaler hverdagen i Fotball-Norge. Skal man nekte dem adgang på en slik dag?

- Husk også at Rosenborg og Brann får direkte tilgang til 40 prosent av billettene. Hvordan de så fordeles internt er opp til dem. Det blir uansett trøkk på stadion. Undersøkelser har vist at også sponsorbilletter blir brukt i områdene rundt der hvor finalelagene hører hjemme, sier Borgersen.

VIL BOIKOTTE: - Vi skal aksjonere inne på Ullevål på cupfinaledagen, lover både Brann- og RBK-fansen.