- Aktobe truet Hødd før europaligamøtet

- Reagerte sterkt.

RØK UT:   Aktobes Robert Primus (t.h.) og Emil Kenzhissariyev skjermer ballen unna Pål Andre Helland (t.v.) i kvalifiseringskampen til Europa League i fotball mellom Hødd og Aktobe på Høddvoll i Ulsteinvik.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
RØK UT: Aktobes Robert Primus (t.h.) og Emil Kenzhissariyev skjermer ballen unna Pål Andre Helland (t.v.) i kvalifiseringskampen til Europa League i fotball mellom Hødd og Aktobe på Høddvoll i Ulsteinvik. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Hødd-ledelsen hevder å ha mottatt en rystende trussel fra Aktobe da to av lagets usbekiske spillere ikke fikk innreise til Norge før kvalifiseringskampen til europaligaen forrige måned.

Saken endte med at to av Hødds beste spillere, Sivert Heltne Nilsen og Akeem Latifu, ikke fikk visum til Kasakhstan før returkampen på bortebane. Hødd tapte der 0-2 og ble slått ut med 1-2 sammenlagt. Underveis i prosessen opptrådte Aktobe på svært uprofesjonelt vis, skriver Sunnmørsposten.

To dager før den første kampen i Ulsteinvik ble det klart at Aktobe slet med å få visum til to av sine spillere. Den kasakhstanske klubben kontaktet Hødd, men da daglig leder André Nevstad forklarte at han ikke kunne hjelpe dem, ble han truet av Aktobes representant.

- Stort sjokk - Jeg prøvde å forklare at verken jeg eller Hødd hadde makt til å gjøre noe. Da truet de med at dersom vi ikke kunne ordne det, ble det ingen innreise for Akeem Latifu. Det reagerte jeg sterkt på og sa at det ikke fungerer slik i Norge. Da ble samtalen avsluttet, forteller Nevstad til avisen.

Videre sier han at da en representant for Hødds reiseselskap uken etter skulle hente visumet til det norske lagets spillere, kom beskjeden om at Latifu, Nilsen og to supportere ble nektet innreise.

- Det var ingen forklaring bak avgjørelsen. Det var en «final decision». Det var selvfølgelig et stort sjokk å få, sier Nevstad.

Prinsippsak Hødds rapport til Norges Fotballforbund, samt forbundets egne meninger om saken, ble onsdag videresendt til Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Hødd-ledelsen mener det er viktig at saken ikke blir forbigått i stillhet.

- Det er mye jeg kunne sagt, men jeg tror folk klarer å gjøre seg opp en mening om det vi har opplevd. Vi får aldri svar på om vi hadde klart et avansement med fullt mannskap. Men dette er en viktig sak for oss. Den kasakhstanske ambassaden i Oslo har ikke vist noen vilje til å fortelle oss hva vi har gjort galt. Det føles utrolig urettferdig, sier Nevstad. (NTB)