<strong>ANKER:</strong> Aktor Asbjørg Lykkjen tok betenkningstid på om dommene skulle ankes, og nå er det klart at det blir en ny rettsrunde for samtlige involverte.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ANKER: Aktor Asbjørg Lykkjen tok betenkningstid på om dommene skulle ankes, og nå er det klart at det blir en ny rettsrunde for samtlige involverte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Aktor anker samtlige dommer i kampfiksingssaken

To frikjent og tre dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten anker samtlige dommer i kampfiksingssaken i norsk fotball, melder NRK.

Fem spillere og to gamblere sto tiltalt i Oslo tingrett for å ha fikset to norske 2.-divisjonskamper i 2012. I slutten av april falt dommen. To av de tiltalte spillerne ble frikjent for anklagene, mens de tre andre ble dømt til fengselsstraffer.

Den ene av de to gamblerne fikk også fengselsstraff, mens sistemann gikk fri.

Aktor Asbjørg Lykkjen tok betenkningstid på om dommene skulle ankes, og nå er det klart at det blir en ny rettsrunde for samtlige involverte.

- Vi anker for samtlige tiltalte. Det gjelder bevisvurderingen for de tre som ble frifunnet og lovanvendelsen og straffeutmåling for de fire som ble dømt, sier aktor Lykkjen til NRK.

Lavere straffer Aktoratet la ned påstand om fengsel i to år og seks måneder for spillerne Alban Shipshani og Drin Shala under tingrettsbehandlingen. Formose Pape Mendy, Saif Haydar Jafar og Fredrik Notice burde på sin side dømmes til fengsel i to år, mente aktor.

For de to gamblerne lød påstandene på fem års fengsel for en 43 år gammel svensk statsborger og tre år for en 33 år gammel norsk mann. Rettens straffeutmåling var langt lavere enn det aktor la ned påstand om.

Shipshani og Shala ble dømt til åtte måneders fengsel, mens Mendy fikk seks måneders fengsel. Jafar og Notice ble begge frikjent.

Den svenske 43-åringen fikk ett år og seks måneders fengsel, samt inndraging av 340.000 kroner, mens den norske 33-åringen ble frikjent.

De dømte anket Aktor Lykkjen hevdet i tingretten at de involverte spillerne burde dømmes etter straffelovens paragraf om grov korrupsjon. Det fikk hun ikke medhold i.

- De ble dømt for simpel korrupsjon og ikke grov korrupsjon. Vi mener også at straffene burde vært høyere, sier Lykkjen nå.

De tre spillerne som ble dømt til fengselsstraffer, samt den eldste av de to gamblerne, anket straffen på stedet.

Når saken kan komme opp for lagmannsretten, er foreløpig ikke kjent.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer