Kampfiksingssaken

Aktor i kampfiksingssaken mener tiltalt ikke fremstår helt troverdig

Onsdag måtte den første tiltalte fotballspilleren forklare seg i kampfiksingssaken. Troverdighet er et stikkord for de videre forklaringene, mener aktor Asbjørg Lykkjen.

KAMPFIKSINGSSAKEN: Aktor Asbjørg Lykkjen og Kristoffer Staver i retten under behandlingen av ankene i kampfiksingssaken som startet i Borgarting lagmannsrett tirsdag. Spillerne som er tiltalt i saken hadde amatørkontrakter med klubbene Follo og Asker Fotballklubb.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KAMPFIKSINGSSAKEN: Aktor Asbjørg Lykkjen og Kristoffer Staver i retten under behandlingen av ankene i kampfiksingssaken som startet i Borgarting lagmannsrett tirsdag. Spillerne som er tiltalt i saken hadde amatørkontrakter med klubbene Follo og Asker Fotballklubb. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Formose Pape Mendy var førstemann ut til å forklare seg i ankebehandlingen av kampfiksingssaken i lagmannsretten onsdag.

Den tidligere Follo-spilleren sto på sitt i skyldspørsmålet.

- Jeg har aldri fått tilbud eller takket ja til å være med på kampfiksing. Jeg har ikke hørt snakk om det heller, sa Mendy i retten onsdag.

Fotballspilleren måtte utsette sin forklaring til dag to av rettssaken på grunn av sykdom, men skal være fornøyd med å kunne ta et steg nærmere en avslutning på saken.

- Min klient har ventet i snart fem år på å få legge denne saken bak seg. Han synes det er bra at han endelig får forklart seg for lagmannsretten, sier hans forsvarer Ketil Magnus Berg til NTB.

Manglende detaljer

- Han har gjennom hele saken vært klar på at han ikke har deltatt i kampfiksing. Han har ikke opptrådt illojalt mot klubben sin. Også påtalemyndigheten er enig i at det ikke er noe spesielt ved de aktuelle kampene, legger han til.

Men den tidligere Follo-spilleren slet med å huske detaljer fra tiden før og etter fotballkampene 24. juni 2012.

- Det er mange ting som hukommelsen ikke er helt der på. Særlig på en del detaljer. Så er det en del endringer fra forklaringer i forhold til det han tidligere har forklart i politiavhør, men det har vi sett i tingretten og i lagmannsretten forrige gang, så det har ikke vært noen store nye ting, sier aktor Asbjørg Lykkjen til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer