Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aktor krever minst to års fengsel for kampfiksing

Mener det kvalifiserer for strenge straffer.

Aktor Asbjørg Lykkjen la ned påstand om to og to og et halvt år ubetinget fengsel for de fem tiltalte fortballspillerne i kampfiksingssaken.  FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
Aktor Asbjørg Lykkjen la ned påstand om to og to og et halvt år ubetinget fengsel for de fem tiltalte fortballspillerne i kampfiksingssaken. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor mener at to av de tiltalte fotballspillerne i kampfiksingssaken må dømmes til ubetinget fengsel i to år og seks måneder, mens de tre andre spillerne må dømmes til to års fengsel.

I Oslo tingrett tirsdag la statsadvokat Asbjørg Lykkjen ned påstand om strenge straffer.

Hun mener at to av spillerne må dømmes til to og et halvt års fengel, fordi de skal ha vervet andre.

De tre øvrige fotballspillerne bør få to års fengsel, mener aktor.

Hun sier de har begått tillitsbrudd mot klubbene sine, og de var kjent med at det skulle spilles på kampene. Og at de selv kunne oppnå gevinst.

- Det mest alvorlige er at sport skal være fair play. Og at ham mister tiltroen til at spillerne skal være innstilt på å vinne og stille opp for laget sitt. Det er det aller verste, og det kan svekke motivasjonen til spi8llere og klugg. Det er veldig ødeleggende, sier Lykkjen til NTB.

I tillegg la aktor ned påstand om fem års fengsel for den svenske gambleren, som skal ha tatt initiativet til kampfiksingen.

Den norske bakmannen og medhjelperen bør dømmes til tre års fengsel for å ha hjulpet svensken, i følge Lykkjen.

Statsadvokaten sa også at spillerne og den norske bakmannen før få inndratt 30.000 kroner hver. Fra den svenske gambleren mente hun at det bør inndras 340.000 kroner.

Fem tidligere spillere i Follo og Asker sitter på tiltalebenken i tingretten sammen med to personer som skal ha satset store beløp på de to kampene Østsiden-Follo og Asker-Frigg 24. juni 2012.

Saken skal vare fram til fredag. Onsdag er det forsvarerne som skal gi sine prosedyrer.

(NTB)

Hele Norges coronakart