PENGEGAVEN. Asbjørg Lykkjen og medaktor Christian Stenberg var fornøyde, da opplysningen om pengegaven for såkalt gode tips plutselig dukket opp. Foto: NTB/Scanpix.
PENGEGAVEN. Asbjørg Lykkjen og medaktor Christian Stenberg var fornøyde, da opplysningen om pengegaven for såkalt gode tips plutselig dukket opp. Foto: NTB/Scanpix.Vis mer

Aktor var fornøyd da pengegaven dukket opp

Tiltalt fortalte om 15.000 kroner i honorar for gode tips.

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Opplysningen kom helt uventet, da Follo-målvakten Drin Shala fortalte at han hadde mottatt 15.000 kroner i honorar for informasjon til en medtiltalt gambler.

- Ja, jeg ble overrasket. Det betyr at det nå er oppe i lyset at det dreier seg om pengebeløp som går mellom fotballspillere og eksterne aktører i gamblingmiljøet, sier aktor Asbjørg Lykkjen.

Drin Shala var målvakt i Follo, da laget spilte den skjebnesvangre kampen mot Østsiden.

Informasjon i Uddevalla Onsdag fortalte han fra vitneboksen at han og hans gode venn Alban Shipshani, som spilte for Asker hadde mottatt 15.000 kroner hver for informasjon til en medtiltalt storspilleri.

Vedkommende skal i etterkant ha satset en gevinst på 79.500 kroner på de to kampene, og at både Follo og Asker skulle tape. Gevinsten fra Norsk Tipping skal ha beløpet seg til rundt 340.000 kroner.

Shala fortalte at informasjonen ble gitt på et møte i en restaurant i Uddevalla fem dager før de to kampene Østsiden-Follo og Frigg-Asker ble spilt. Der de traff den medtiltalte for første gang.

Det var tre sentrale spillere som var ute med skader eller suspensjon på hvert av de to lagene foran kampene 24. juni.

Det er i dette restaurantmøtet 19. juni 2012, at påtalemyndigheten bygger mye av sin tiltale på at avtalen for kampfiksingen fant sted.

Både Follo og Asker tapte sine kamper.

For denne informasjonen fortalte Drin Shala at de hadde mottatt 15.000 kroner.

- Ikke kampfiksing - Dette hører ikke under kampfiksing i det hele tatt, kommenterer advokat Morten Furuholmen på vegne av sin klient.

Furuholmen hadde nettopp gitt sin klient det rådet at han ikke skulle kommentere noe overfor Dagbladet.

- Men hvorfor ble dette først kjent i dag, og ikke i politiavhørene med din klient?

- Drin sa det han mente var relevant for situasjonen i to avhør. Han fortalte grundig og utfyllende om hans egen gode innsats i fotballkampen mellom Østsiden og Follo, der han var under mistanke for å ha deltatt i kampfiksing. Og det gjorde han også i retten i dag. Jeg mener Drin Shala har forklart seg greit og oppklarende hele veien, sa Furuholmen om sin klient.

Drin Shala skal ha nektet å forklare seg flere ganger enn de to første avhørene.

Kampfiksingsrykter Drin Shala fortalte om rykteflom i Follo, mens han var målvakt i klubben.

- Det verserte rykter rundt min daværende trener, at han skulle ha betalt ut penger til motspillere for at de skulle tape kamper mot Follo, sa Shala i retten onsdag.

Som la til at han ikke bryr seg eller legger seg opp i noe som ikke angår ham selv.

- Det er uansett irrelevant for min klient, og det har ingenting med hans sak her å gjøre, kommenterte Furuholmen.

Drin Shala har lagt opp som fotballspiller.

- Jeg ga meg dagen etter at denne saken ble kjent. Jeg vurderte det slik at hvem ønsker en målvakt på 27-28 år med et langt opphold fra fotballen, sa Drin Shala til Dagbladet etter at Furuholmen hadde forlatt salen.