Aktor vil gi Stabæk-ledere fem måneders fengsel

Har lagt ned sin påstand.

 I FENGSEL:  Aktor Morten Stene i diskusjon med Stian Pedersen (NFF) og forsvarer John Christian Elden. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
I FENGSEL: Aktor Morten Stene i diskusjon med Stian Pedersen (NFF) og forsvarer John Christian Elden. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Aktoratet i overgangssaken vil legge ned påstand om fem måneders fengsel for tre Stabæk-ledere og 90 dager for Truls Haakonsen, skriver NTB.

Sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk Fotball, tidligere styreleder Lars Holter-Sørensen i Stabæk Fotball AS og et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS er sammen med Haakonsen tiltalt i saken.

Aktor Iselinn Håvarstein presenterte påtalemyndighetens påstand på slutten av aktoratets prosedyrer i overgangssaken i Asker og Bærum tingrett onsdag.

 RISIKERER FENGSEL:  Inge André Olsen er en av tre i Stabæk som risikerer fem måneder fengsel. 
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
RISIKERER FENGSEL: Inge André Olsen er en av tre i Stabæk som risikerer fem måneder fengsel. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

Både hun og medaktor Morten Stene mente det ikke var tvil om fotballederne alle hadde gjort seg skyldig i grovt bedrageri, skriver NTB.

- Rollene og grad av medvirkning anser påtalemyndigheten at alle har hatt en vesentlig del av bedrageriet og derfor skal det helles ikke gjøres noen differensiering på straffeutmålingen, sa Håvarstein i følge NTB.

Bakgrunnen for saken er omstendighetene rundt Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga i 2011.

Nøkkelvitner Aktoratet trengte vitnet som bekreftet at Gunnarsson var verdt mer enn det Vålerenga betalte for ham da de hentet han i 2011. Det fikk de da Rosenborgs Erik Hoftun vitnet forrige fredag.

Vålerenga betalte én million for spilleren. Langt unna det RBK hadde lagt på bordet. Trønderne var villige til å betale  fire millioner for islendingen.

- Jan Jönsson var trener i klubben, og ønsket Veigar veldig sterkt. Jeg luftet med Inge André (Olsen, sportslig leder i Stabæk) at Veigar kunne være aktuell for oss. 25. juni sendte vi et bud på Veigar til Stabæk. Det var på 2,5 millioner kroner pluss bonuser. Det er nesten utelukkende slik at første bud blir avslått, sa Hoftun i rettsalen på fredag.

Hoftun forklarte i retten at han ble skuffet da han fikk vite at Gunnarsson gikk til Vålerenga. I retten viste aktor til et politavhør, der Hoftun sa at Rosenborg vurderte å strekke seg til fire millioner kroner for kjøp av islendingen.

Kristiansand  20130619.
Stabæks sportslig, administrative leder Inge André Olsen etter 4 runde i cupen mellom Start-Stabæk på Sør Arena onsdag. Start vant 2-1.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Kristiansand 20130619. Stabæks sportslig, administrative leder Inge André Olsen etter 4 runde i cupen mellom Start-Stabæk på Sør Arena onsdag. Start vant 2-1. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer