Aktoratet anker ikke Morgan-straffen

Krever for mye ressurser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten kommer ikke til å anke Morgan Andersen-dommen. Det ville krevd for mye, selv om de mener straffen er noe lav.

Andersen ble idømt et års betinget fengsel for å ha forfalsket John Obi Mikels kontrakt med Lyn Oslo. Andersen ble også dømt for falsk anmeldelse.

Den tidligere Lyn-direktøren har hele tiden nektet straffskyld, og anket dommen på stedet. Men i dag ble den rettskraftig, etter at Andersen trakk anken, og påtalemyndigheten besluttet ikke å levere en egen anke.

- Jeg registrerer at Morgan Andersen har trukket anken, og jeg har besluttet at påtalemyndigheten ikke leverer inn en selvstendig anke på straffespørsmålet, sa Svein Holden ved påtalemyndigheten til NTB.
Påstand om ubetinget fengsel
Aktoratet la ned påstand om et års ubetinget fengsel for den daværende FFK-direktøren, men retten kom fram til at betinget straff holdt mål.

- Hva synes du om at den ubetingede straffen nå er rettskraftig?

- Nei, hva skal man si? Det er ikke til å legge skjul på at jeg synes straffeutmålingen er noe mild, men av og til er det fornuftig å sette en stopper på en sak uansett, sa Holden.

Dersom påtalemyndigheten skulle tatt saken opp til lagmannsretten måtte den blant annet innhentet nye forklaringer fra John Obi Mikel og hans agent John Shittu i London. Alt i alt ble det for krevende å gå en ny runde i retten.

- Hovedårsaken til at vi ikke tar en ny behandling av saken er at det medfører en voldsom ressursbruk, blant annet må vi snakke med Mikel og Shittu i London, sa Holden.


Legger saken bak seg
Påtalemyndigheten har brukt langt tid på å komme fram til beslutningen, men legger nå saken bak seg.

- Etter en helhetsvurdering så var dette greit, sa Holden.

Aktoratet anker ikke Morgan-straffen

Morgan Andersen ser også fram til å legge saken bak seg, men har allerede mistet jobben i Fredrikstad.

Det er ennå ikke sikker hva Andersen vil gjøre i framtiden, men det er lite trolig at han har noen framtid innen fotballen i årene som kommer.

(NTB)

ANKER IKKE: Aktor Svein Holden sier påtalemyndigheten ikke vil anke straffeutmålingen i Morgan Andersen. Her i samtale med Andersens forsvarer Cato Schiøtz. Foto: Scanpix
ANKER IKKE: Aktor Svein Holden sier påtalemyndigheten ikke vil anke straffeutmålingen i Morgan Andersen. Her i samtale med Andersens forsvarer Cato Schiøtz. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer