Aktoratet mener Veigar Páll Gunnarsson ble grovt underpriset

- Har vært litt for kreative og litt for lure.

 UNDERPRISET: Aktor Morten Stene (t.h.) i samtaler med tidligere leder i RBK, Nils Skutle. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
UNDERPRISET: Aktor Morten Stene (t.h.) i samtaler med tidligere leder i RBK, Nils Skutle. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

Aktor Morten Stene sa at hele straffesaken knyttet til overgangen av Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga er preget av en fotballklubb som var i en desperat situasjon i 2011.

Politiadvokaten startet sin prosedyre i Asker og Bærum tingrett onsdag morgen. To uker med bevisførsel og forklaringer fra en rekke vitner har ikke endret påtalemyndighetens oppfatning om at salget av islandske Gunnarsson og opsjonsavtalen knyttet til Herman Stengel var en konstruksjon.

Aktoratet mener avtalen om å selge Gunnarsson for 1 million kroner var en grov underprising fordi Stabæk ville holde penger unna den franske klubben Nancy som hadde rett på halvparten av pengene ved et salg.

Desperat pengejakt Stene skisserte at handelen ikke ser ut å være et resultat av langvarig planlegging eller kynisk utnyttelse, men heller at Stabæk sommeren 2011 befant seg i økonomisk krise som førte til at alle steiner ble snudd i jakten på penger.

- Spørsmålet her er om en i en fortvilet desperat situasjon har vært litt for kreative og litt for lure fordi en ville berge en fotballklubb, sa Stene i prosedyren.

På vei tilbake Han trakk fram at Rosenborg var villig til å betale 2,5 millioner kroner for Gunnarsson og anslo verdien på islendingen på opp mot 4 millioner kroner. Til grunn for dette la han at Gunnarsson var på vei tilbake og at han hadde vært god målscorer i 2010, og at denne utviklingen så ut til å fortsette i 2011.

- Påtalemyndigheten mener å ha ført bevis for at Veigar Páll Gunnarsson ikke var noen dalende stjerne denne sesongen, men på vei tilbake, sa Stene i retten.

(NTB)