Al-Habsi klar for Bolton

Men spiller ut sesongen for Lyn.

(Dagbladet.no): Som ventet forsvinner Lyns keeper Ali Al-Habsi fra norsk fotball etter at kontrakten hans går ut etter denne sesongen.

Bolton blir omanerens nye klubb når overgangsvinduet i England åpner i januar.

- Vi er veldig fornøyde med å ha sikret oss Ali. Vi har fulgt utviklingen hans nøye over lengre tid og er stolte over at han valgte oss foran en rekke storklubber, sier Bolton-manager Sam Allardyce til klubbens hjemmesider.

Al-Habsi fikk Kniksen-prisen i fjor som Tippeligaens beste keeper. I år har han ikke spilt på et like høyt nivå, blant annet med en giganttabbe mot Rosenborg, men mannen som av mange regnes for å være Asias beste keeper har likevel stått en rekke praktkamper. Det er ingen tvil om at Al-Habsi har vært en av hovedgrunnene til at Lyn har sluppet inn færreste mål i vårsesongen i Tippeligaen.

- Jeg har alltid ønsket å spille i Premier League og det er veldig smigrende at Bolton ønsker meg, sier Ali selv.

- Det er stort for meg at jeg blir den første arabiske keeperen i engelsk toppfotball, sier 23-åringen.

Ali Al-Habsis kontrakt med Bolton varer ut 2008/09-sesongen. Lyn kunne ha solgt Al-Habsi til en europeisk storklubb i vinter, men på grunn av Alis visum-problemer klarte han ikke å stille til prøvespill. Nå får ikke Lyn noenting for toppkeeperen.

- Ali har stått bra for oss og vi er kjempeglad for at vi har ham ut sesongen, sier Henning Berg, hovedtrener i Lyn til Dagbladet.no.

Selv om Berg kun har kontrakt med Lyn ut sesongen, har han allerede tenkt på ny førstekeeper fra neste sesong. Men noen navn ønsker han ikke å kommentere. I dag ble det klart at Odds keepertalent Rune Jarstein har takket nei til ny kontrakt i Odd. Fra før har U21-landslagets keeper Jan-Kjell Larsen innrømmet at han ønsker seg vekk fra Haugesund.

- Vi jobber med nye spillere, men hvem det er snakk om ønsker vi å holde for oss selv, slår Berg fast.

TIL BOLTON: Ali Al-Habsi, Tippeligaens beste keeper i fjor, drar til Bolton og Premier League i januar.