ALABA-KADABRA:   David Alaba slipper jubelen løs etter å ha sendt Bayern opp i ledelsen mot Juventus. Ribery hadde også en stor kamp. FOTO:AFP/ODD ANDERSEN
ALABA-KADABRA: David Alaba slipper jubelen løs etter å ha sendt Bayern opp i ledelsen mot Juventus. Ribery hadde også en stor kamp. FOTO:AFP/ODD ANDERSENVis mer

Alaba startet Bayern-show etter 25 sekunder

Kjørte over Juventus.

(Dagbladet) : Bayern München - Juventus 2-0 (1-0).

Det ble aldri spennende i München tirsdag kveld. Bayern briljerte på hjemmebane. Laget var i en helt egen klasse.

Rødtrøyene serverte en offensiv fotball, med stor fart, intensitet og vilje. Juventus slet med å henge med i svingene når hjemmelaget satte fart. Den første omgangen var en eneste lang angrepsbølge, og Robben og co lurte nok på hvordan de "bare" greide å overliste Buffon én gang før pause.

- Bayern er bunnsolid. I dag var de skjerpet og var klart bedre enn Juventus, sa Rune Bratseth i Viasat-studioet.

Mål i første minutt Kun tretti sekunder var spilt da David Alaba sendte Bayern opp i ledelsen. Forsvarsspilleren fyrte avgårde et skudd fra over tretti meter helt ut av det blå. Skuddet gikk via et Juventus-bein og i mål bak en helt utspilt Buffon.

Først så det ut som en gedigen keepertabbe, men reprisen frikjente veteranen Buffon.

- Ballen treffer forsvarsspilleren, og ballen skrur så den går motsatt vei. Helt umulig for keeperen, sa Bratseth..

Sjansebonanza Arjen Robben var benket fra start for rødtrøyene, men kom inn allerede etter femten minutter da Tony Kroos ble skadet.

Og nederlenderen tok muligheten umiddelbart.

Lahm dro seg fri på høyrekanten, og sendte et innlegg rett på Barzagli. Juventus-stopperen meide returen i beina til Robben, som fikk avslutte umarkert fra åtte meter. Men skuddet gikk rett på Buffon.

Alt dreide seg om Bayern i den første omgangen. Det tyske laget produserte den ene store sjansen etter den andre. Både Dante, Ribery og Robben var farlig frampå, og kunne ha doblet ledelsen før tretti minutter var spilt.

Ingen hadde vært overrasket om det hadde stått 3-0 til de røde. Juventus på sin side hadde ingen skudd på mål før pause, og hadde mer enn nok med å forsvare seg.

- Vi visste at det kom til å bli en vanskelig kamp. Bayern hadde et utrolig tempo, og vi slet med å holde ballen i laget da vi prøvde å bygge opp spillet vårt. Vi hadde håpet på et bedre resultat, men det er nitti minutter igjen, sa Giorgio Chiellini til Uefa.com

Rett før pause kunne Barzagli utlikne mot spillets gang, da han ruvet høyest på en Pirlo-corner. Men midtstopperen greide ikke å presse headingen under tverrliggeren. Det var også Juventus' største sjanse i kampen.

Kontret i senk Den andre omgangen var ikke mer enn fire minutter gammel da Bayern fikk sin neste store sjanse. Mandzukic stormet i angrep på en kontring, fikk en flott stikker, og avslutter i steget i nærmeste hjørnet. Buffon parerte ballen.

Igjen var lista lagt for Bayern.

2-0 målet var det Thomas Müller som fikk æren av å sette i mål.

Gustavo sendte i veien et skudd fra 20 meter.  Mandzukic snappet opp returen på død vinkel og serverte  kula til Müller som fikk enkel jobb i å sende ballen i mål fra én meter bak en sjanseløs Buffon.

Trolig skulle målet ha vært annullert for offside. Mandzukic var på feil side av forsvaret da skuddet kom.

- Vi spilte en god kamp, men vi er ikke videre ennå. Vi hadde flere gode sjanser i dag, mens vi nesten greide å nekte Juventus å ha en eneste. Kanskje burde vi hatt enda flere mål, sa Philipp Lahm til uefa.com.

Målet var likevel et flott punktum for en herlig Bayern-forestilling.

Mens et tannløst Juventus har mye å jobbe med før returoppgjøret. Men veteranen Buffon har ikke gitt opp.

- I dag møtte vi et meget godt lag, og har ingenting å klage på. Bayern fortjente å vinne, og de kunne fått enda flere mål. Men vi har troa på oss selv, sa Buffon til Uefa.com.