Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chapecoense

Alan overlevde dødskrasjen i Colombia, var tilbake på fotballbanen i går

- Dette er den beste følelsen i verden. 

TILBAKE PÅ BANEN: Alan Ruschel overlevde dødskrasjen og takket høyere makter for livet da han entret banen som hedersgjest i går. <br>Foto: EPA/SILVIO AVILA/NTB Scanpix
TILBAKE PÅ BANEN: Alan Ruschel overlevde dødskrasjen og takket høyere makter for livet da han entret banen som hedersgjest i går.
Foto: EPA/SILVIO AVILA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Gud har gitt meg en ny sjanse til å leve, sa Alan Ruschel ifølge blant annet Daily Mail da han snakket under veldedighetskampen for ofrene i flykrasjet som drepte 71 mennesker i november.

19 av de omkomne var spillere på det brasilianske topplaget Chapecoense.

Laget var på vei til Colombia og finalen i Copa Sudamericana da flyet krasjet med hele laget, støtteapparat og journalister om bord.

Bare seks personer overlevde krasjen, tre av dem fotballspillere.

Ruschel selv overlevde krasjen etter at han i siste øyeblikk byttet sete med en nå avdød journalist. Han er akkurat kommet ut av sykehuset, og var en selvskreven hedersgjest da kameraten og toppspiller Andres D'Alessandro arrangerte veldedighetskampen.

- Dette er den beste følelsen i verden, å være i stand til å stå på banen igjen, sa Ruschel.

- Jeg er glad for dette, nå må jeg være sterk i møte med de utfordringene som ligger foran meg, fortsatte han.

Den tragiske flyulykken har preget hele Brasil, og D'Alessandro hadde ikke store problemer med å få kjendiser til å støtte opp om veldedighetskampen som ble arrangert i Porto Alegre.

Alvaro Recoba, Juan Sebastian Veron, Roberto Ayala, Ariel Ortega, Marcelo Salas, Dida, Felipe Massa, David Nalbandian og Dunga var blant stjernene som stilte opp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!