BURDE FØLE SEG SNYTT: Alan Shearer (bildet) syns blant andre Leicesters Danny Drinkwater hadde fortjent en plass i EM-troppen. Foto: Action Images / Craig Brough / NTB Scanpix
BURDE FØLE SEG SNYTT: Alan Shearer (bildet) syns blant andre Leicesters Danny Drinkwater hadde fortjent en plass i EM-troppen. Foto: Action Images / Craig Brough / NTB ScanpixVis mer

Alan Shearer kritisk til Englands EM-tropp: - Trodde vi hadde lært

Mener Roy Hodgson velger spillere ut fra omdømme.

(FourFourTwo): Alan Shearer mener at EM-vrakingen av Danny Drinkwater viser at England har valgt omdømme over form.

Den tidligere England-kapteinen Alan Shearer anklager Roy Hodgson for å velge spillere på bakgrunn av omdømme. Hodgsons 23-mannstropp ble annonsert i går og Leciester-spiller Danny Drinkwater og Newcastle-ving Andros Townsend ble begge vraket sammen med en skadet Fabian Delph.

Jack Wilshere og Jordan Henderson fikk begge en plass i troppen til tross for bekymringer over deres fysiske helse, mens Daniel Sturridge også er med til tross for at han ble utelatt i privatlandskampene mot Tyrkia og Australia.

Shearer, som mener spesielt Drinkwater kan føle seg snytt, mener England ikke har lært noe av tidligere mesterskap når det gjelder å ta med spillere til tross for skadebekymringer.

- Igjen mener jeg vi har gått for omdømme i stedet for fysisk helse og form, skriver Shearer i sin blogg for Coral.

- Det er skikkelig gambling av Roy å ta med seg to spillere som sliter med skade og en annen spiller som har vært skadet (Jordan Henderson).

- Jack Wilshere har ikke vist noe i de to vennskapskampene han har spilt, mens Daniel Sturridge har vært skadet de siste ukene. Drinkwater har hatt en fantastisk sesong for Leicester og ville vært proppfull av selvtillit etter ligatittelen, og jeg mener han ikke fortjente å bli utelatt.

- Vi har tidligere angret på at vi tok med spillere som ikke var helt skadefrie, så jeg trodde vi hadde lært av tidligere feil.

Manchester United-tenåring Marcus Rashford var en del av troppen etter at han scoret i debuten mot Australia forrige uke, men Shearer føler ikke at han er i samme bås som Theo Walcott, som var et sjokkvalg foran VM i 2006 uten at han fikk spille.

- Jeg husker at Michael Owen slo gjennom i 1998. I likhet med Owen for 18 år siden vil han ta med seg masse energi inn i England-leiren, legger Shearer til.

- Noen folk sammenlikner Rashford med Theo Walcott i 2006. Jeg mener det er annerledes siden Rashford er i form før mesterskapet.

- Jeg tror ikke han vil starte den første kampen, men han kan komme innpå og gjøre en forskjell. Det viser bare at dersom du er god nok er du gammel nok.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram