FÅR RÅD OM Å SLUTTE: Den tidligere storscoreren og landslagskjempen Alan Shearer mener at det er på tide for Wayne Rooney å trekke seg fra landslaget. Her er Rooney avbildet i kampen mot Hull. Foto: AFP / NTB Scanpix
FÅR RÅD OM Å SLUTTE: Den tidligere storscoreren og landslagskjempen Alan Shearer mener at det er på tide for Wayne Rooney å trekke seg fra landslaget. Her er Rooney avbildet i kampen mot Hull. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Alan Shearer:  - Wayne Rooney bør trekke seg fra landslaget

Mener det er nødvendig for å redde United-karrieren.

Den tidligere landslagskjempen Alan Shearer gir følgende råd til Wayne Rooney:

«Tenk på deg selv og trekk deg tilbake fra landslaget.»

Dette skriver Shearer i sin faste spalte i The Sun.

Han begrunner det med at Rooney bør ha flere gode år igjen i Manchester United. Men da må fokuset hans bare være rettet mot klubben og ikke landslaget lenger.

Shearer roser holdningene til Wayne Rooney. Og at han fortsatt kan.

Han mener at pasningen til Marcus Rushford foran den seiersgivende målet mot Hull beviser mye. Shearer mener at det ikke var noen andre på banen den dagen som kunne ha utrettet det samme.

Alan Shearer skriver dette:

«Rooney har fortsatt magi i støvlene, selv om de ikke beveger seg like raskt som før. Manchester United er et lag med stor kraft. Skal Rooney makte å henge med, må han levere på sitt høyeste nivå.»

Alan Shearer bruker seg selv og slutten på sin egen karriere som begrunnelse.

Måtte velge

TRAKK SEG SELV: Alan Shearer var landslagskjempen som trakk seg. Nå gir han samme rådet til Wayne Rooney. Foto: SOLO Syndication / NTB Scanpix
TRAKK SEG SELV: Alan Shearer var landslagskjempen som trakk seg. Nå gir han samme rådet til Wayne Rooney. Foto: SOLO Syndication / NTB Scanpix Vis mer

Han skriver:

«Jeg trakk meg selv tilbake fra landslaget da jeg var 29 år. Mye av årsaken var tre alvorlige skader. Noen påsto jeg var egoistisk. Men jeg kjente kroppen min bedre enn noen. Jeg kunne simpelthen ikke duge både for klubb og nasjon.»

Shearer utdyper det slik:

«Om jeg hadde fortsatt på landslaget, ville det etterhvert ha kommet til et punkt der jeg ville blitt droppet, på grunn av at jeg ikke kunne tilfredsstille de fysiske kravene. Så jeg valgte å trekke meg fra landslaget for å unngå at den dagen ville komme. Og jeg kunne gi mitt beste til Newcastle. Jeg spilte til jeg nærmet meg 36 år. Det kunne ikke ha skjedd, om jeg hadde fortsatt for landslaget.»

For sitt eget beste

Alan Shearer mener at Wayne Rooney nå er på vei dit. Han mener at Rooney ikke har greid å prestere på sitt beste for landslaget den siste tiden, nå sist i EM.

Han skriver:

«Rooney har ingenting å skamme seg over. Han har ofret seg i over 20 år på landslaget. Han har til og med spilt med skade. Han har lagt hele sin sjel i det med landslagstrøya på seg. Det er på tide nå at han må erkjenne at han ikke lenger kan gjøre begge deler. Og det mener jeg for hans eget beste.»