Alanzinho er årets spiller i Tippeligaen

Guro Knutsen vant prisen for jentene.

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet.no): Han har driblet motspillerne svimle og herjet vilt på norske tippeligabaner fra mars til november.

Det var derfor ingen bombe at Alanzinho fikk prisen som årets spiller i Tippeligaen på kveldens Fotballgalla.

- Det har vært en fantastisk sesong, og Stabæk er en fantastisk klubb. Takk for alle stemmene, sa den lille brasilianeren i takketalen.

Men han glemte ikke å nevne mannen som har jobbet tålmodig med å integrere ham siden han kom til Norge i 2005.  

- Jeg er veldig glad. Vi har hatt en fantastisk sesong, og jeg er veldig fornøyd med å bli kåret til den beste spilleren. Jeg er heldig som har fått være i en så fantastisk klubb som har en så fantastisk trener, sier han. 

Nå håper han å krone en fantastisk sesong med cupgull mot Vålerenga på søndag.

- Min far kommer til cupfinalen, og det blir første gang han er i Norge. Jeg har fortalt han at det er veldig kaldt her.

Guro Knutsen fra Røa ble kåret til den beste spilleren i Toppserien i år.

HAR VÆRT BEST: Alanzinho har vært den beste spilleren i Tippeligaen i år, mens Guro Knutsen har vært den beste i Toppserien. Foto: SCANPIX
HAR VÆRT BEST: Alanzinho har vært den beste spilleren i Tippeligaen i år, mens Guro Knutsen har vært den beste i Toppserien. Foto: SCANPIX Vis mer

- At spillerne synes jeg fortjener denne prisen, varmer om hjertet, sa hun.

Godset med årets mål

Det er blitt scoret mange flotte mål i Tippeligaen i år, men juryen mente Fredrik Nordkvelles stjernetreff mot Aalesund var det aller beste.

- Det er scoret mange fine mål i år, så det er utrolig artig å vinne. Jeg vil takke Strømsgodset som hentet meg fra 2. divisjon i Pors i fjor, og ga meg muligheten til å spille Tippeliga, sa han.

Carew-reprise

John Carew stakk av med årets Kniksen-pris i fjor, og han gjentok bedriften i år, i konkurranse med Brede Hangeland og Guro Knutsen.

- Jeg er utrolig stolt og utrolig glad, ingen tvil om det. Det gir ekstra giv og motivasjon til å stå på videre, og forhåpentligvis kan jeg være med å kjempe om flere i framtida også, sa Villa-spissen.

Som visste hvordan han ikke skulle feire prisen.

- Jeg skal ikke på strippeklubb i hvert fall, gliste han.

Delte trenerprisen

I kategorien for årets trener var følgende fire kandidater nominert: Jan Jönsson (Stabæk), Kåre Ingebrigtsen (Bodø/Glimt), Anders Grönhagen (Fredrikstad) og Geir Nordby (Røa). Juryen valgte å dele prisen mellom Jönsson og Nordby.

- Jeg skal si takk. Det kjennes som vi har fått mye skryt fra andre, det er nesten så man glemmer å si takk. Dette kjennes som en lagpris. Jeg har en trenerteam bak meg, og Stabæk Fotball har mye av æren for denne prisen. Fruen får jeg også ta med, for sikkerhets skyld, smilte Jönsson.

Nordby hadde ikke tenkt på å forberede noen takketale.

- Det er litt uvirkelig å stå her som en del av årets trener, jeg hadde ikke forberedt å si så mye. Det er mange gode trenere i Norge, så jeg er beæret over å stå her. Men når jeg tenker litt etter, har jeg greid å lage gull av gråstein, så dette føler jeg at jeg fortjener, sa Nordby med et solid glimt i øyet.