Alanzinho føler seg oversett av storklubbene

- Bare Ronaldo likner, sier Semb.

NADDERUD (Dagbladet.no): Så godt som hver eneste uke kommer utenlandske klubber til Norge for å se tippeligaspillere i aksjon.

Thorstein Helstad og Tarik Elyounoussi dro til henholdsvis Le Mans og Heerenveen i sommer, mens spillere som Per Ciljan Skjelbred, Vegard Forren og Mohammed Abdellaoue følges tett av opptil flere interessenter rundt om i Europa.

Men han som kanskje er best av dem alle - og som topper spillerbørsen i både Dagbladet og VG med solid margin - får pussig nok gå i fred.

- Jeg synes det er merkelig. Jeg ser i avisene at det kommer mange klubber for å se på norske spillere, og er skuffet over at de ikke ser på meg. Jeg jobber hardt for å kunne spille i en enda bedre liga i Europa, sier Alanzinho til Dagbladet.no.

Som Ronaldo

Mot Molde i går ble han bare bedre etter en litt trå start, og var nest sist på tre av Stabæks scoringer. På tribunen satt Åge Hareide og Ola By Rise - som ganske sikkert ville tatt imot Alanzinho på rød løper dersom han hadde norsk pass.

TV 2-kommentator Nils Johan Semb ble så begeistret over de mange dribleraidene i 2. omgang at han like godt sammenliknet Alanzinho med Cristiano Ronaldo - og betegnet duoen som de beste driblerne han har sett i Europa i år.

- Sa han det? I så fall takker jeg for komplimentet, det gjør meg stolt å høre, sier Alanzinho.

BLIR IKKE SETT: Mens utenlandske klubber følger Vegard Forren (med ryggen til) tett, er det ingen som vil studere Alanzinho. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
BLIR IKKE SETT: Mens utenlandske klubber følger Vegard Forren (med ryggen til) tett, er det ingen som vil studere Alanzinho. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Han har ikke hastverk med å komme seg til en bedre liga, men er trygg på at sjansen vil komme om han fortsetter å prestere på samme nivå som nå.

- Jeg har spilt godt hele sesongen. Det er ingen grunn til å være lei seg, dagen kommer nok før eller siden, sier han.

Fordommer i Fotball-Europa

Europeiske klubber er imidlertid skeptiske til brasilianere som spiller i Norge, særlig når de er såpass små og uortodokse i spillestilen som det Alanzinho er. Det hevdet i hvert fall Tor Kristian Karlsen - nyansett sportsdirektør i FFK med fortid som internasjonal talentspeider - da Dagbladet.no snakket med ham i august.

- I Italia og England ser du nesten ikke slike spillertyper, i Italia må du nesten ned på Serie C-nivå for å finne dem. I Spania er det kanskje flere, men da er det samtidig ofte snakk om navn som Leo Messi, sa Karlsen, og la til at han selv ble skeptisk dersom han så en argentinsk eller brasiliansk spiller dominere i svakere østeuropeiske ligaer.

Nils Johan Semb skjønner ikke hvordan europeiske klubber kan lukke øynene for Alanzinhos herjinger i Tippeligaen.

- Jeg synes det er helt merkelig, jeg skjønner det ikke. I år har han vært Tippeligaens klart beste spiller. Men jeg er jo også glad for at utenlandske klubber er lunkne, jeg vil gjerne ha ham her i Norge, sier Semb til Dagbladet.no.

- Må få frihet

Alanzinho føler seg oversett av storklubbene

Samtidig peker han på at Alanzinho får friheten han trenger for å blomstre i Stabæk.

- Det er viktig at han får den rollen i et lag som han har i Stabæk, han må gis stor frihet.

- Står du for at han er blant Europas beste driblere?

- Han er fantastisk når det gjelder å føre ballen, og til å skifte tempo og retning mens han fører. Jeg prøver å tenke gjennom engelsk, italiensk, tysk, spansk, dansk, svensk og norsk fotball, og finner nesten bare Ronaldo som likner, sier Semb.

DRIBLEFANT: At Cristiano Ronaldo kan trikse med rumpa, har vi <a href=\'http://www.dagbladet.no/sport/2008/06/06/537456.html\'>sett før</a>. I går gjorde han det igjen i Aalborg. Samtidig ble han sammenliknet med Alanzinho av Nils Johan Semb.