Alanzinho lekte med Tromsø

- Alle får terningkast 1, sier TIL-treneren.

Stabæk - Tromsø 3-0.

(Dagbladet.no): Det har vært mer sutring enn poeng for Stabæk så langt denne høstsesongen. Etter sommerpausen har Bærum-laget sanket færrest poeng av samtlige tippeligalag, men i kveldens cupkamp mot Tromsø var Stabæk - og ikke minst Alanzinho - sitt gamle jeg igjen.

- Det var viktig å få tilbake smaken av seier etter å ha gått tre kamper uten. Spesielt var det deilig etter Rosenborg-kampen. Vi la fra oss feilene fra Lerkendal, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til NTB.

Kollega Steinar Nilsen synes Stabæk var gode, men slakter samtidig eget lag.

- I dag var vi dårlige alle mann. Jeg hadde gitt en ener på børsen til både spillere og trenere i dag, sa Steinar Nilsen.

Svimmel Høgli

Tett markering har blitt den nye hverdagen for den brasilianske driblefanten, men han herjet voldsomt med høyreback Tom Høgli på Nadderud.

Det startet imidlertid med Somen Tchoyi, som ga Stabæk ledelsen da han bredsidet inn et smart frispark fra Veigar Pall Gunnarsson etter 19 minutter.

ALANZINHO-SHOW: Med to målgivende pasninger var Alanzinho meget sentral da Stabæk slo Tromsø ut av cupen i kveld. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
ALANZINHO-SHOW: Med to målgivende pasninger var Alanzinho meget sentral da Stabæk slo Tromsø ut av cupen i kveld. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Etter pause handlet det meste om Alanzinho og Daniel Nannskog.

Alanzinho var overalt

Duoen sørget for å punktere kampen med to scoringer etter pause, med Alanzinho som arkitekten, og Nannskog som avslutteren.

Etter 68 minutter danset Alanzinho rundt Høgli, løftet blikket og prikket ballen på lissa til Nannskog, som på halv volley banket ballen bak Sead Ramovic fra fem meter.

Seks minutter senere var det klart for ønskereprise.

Igjen ble Høgli parkert, og igjen var Nannskog sikker.

Foruten de sedvanlige dribleseriene viste Alanzinho en side av seg selv vi ikke har sett så mye til tidligere. I kveld jobbet brasilianeren knallhardt også bakover på banen, og utførte sine defensive forpliktelser så Jan Jönsson må ha blitt rørt fra sidelinja.

3-0 holdt i massevis til å sende Stabæk til kvartfinalen, der Strømsgodset venter på Marienlyst.

Alanzinho lekte med Tromsø
<B>SCORET TO:</B> Daniel Nannskog punkterte kampen i 2. omgang.