Alanzinho skilte gull fra gråstein

Stabæk er et topplag, Rosenborg er det ikke.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Rosenborg - Stabæk 1-2.

Rosenborg tok ledelsen tidlig og var det klart beste laget i store deler av kampen.

Men Stabæk var svært effektive - og ikke minst har de en brasiliansk driblekunstner ved navn Alan «Alanzinho» Carlos Gomes da Costa.

- Det var veldig tungt å tape i dag. Vi bare må fortsette å jobbe hardt på trening. Alanzinho var meget bra og den store forskjellen på lagene, oppsummerte Rosenborgs Alexander Tettey - som ga sitt lag en drømmestart på kampen.

Bra RBK-start

For, det virket som om Rosenborg hadde lagt det pinlige 4-0-tapet for Tromsø på søndag bak seg. De så ut til å være godt forberedt på møtet med serieleder Stabæk.

Hjemmelaget gikk meget friskt ut i et høyt tempo fra første spark på ballen, og allerede etter to minutter spill kom Didier Konan Ya til en avslutning som traff nettveggen.

Syv minutter ut i kampen fikk Tettey ballen og ut av ingenting fyrte midtbanespilleren av fra drøye 25 meter. Det så ut til å være en enkel ball for keeper Jon Knudsen.

DRØMMEMÅL: For ikke lenge siden var Alanzinho på vei bort fra Stabæk. Akkurat i kveld er han nok veldig glad for at han ble. Foto: NED ALLEY/SCANPIX
DRØMMEMÅL: For ikke lenge siden var Alanzinho på vei bort fra Stabæk. Akkurat i kveld er han nok veldig glad for at han ble. Foto: NED ALLEY/SCANPIX Vis mer

Men ballen gikk via keeperhanskene på Stabæk-keeperen, og inn i mål. 1-0 til trønderne etter en stor keeper-tabbe.

Bærumslaget, som kom fra en imponerende 4-1-seier hjemme mot Bodø/Glimt i forrige serierunde, kom mer med utover i omgangen, og de kom til noen halvsjanser.

Ved et par anledninger var Rosenborgs midtstopper Andreas Nordvik uheldig og holdt på å sette ballen i eget mål, men keeper Rune Jarstein var redningsmann og slo begge ut til corner.

Alt i alt var nok Rosenborg likevel det beste laget i de første 45 minuttene.

Aktiv Alanzinho

Stabæks brasilianske driblekunstner Alanzinho hadde et par fine raid fremover, men Tippeligaens giftigste spisspar bestående av Daniel Nannskog og Pall Gunnarsson var nokså anonyme.

Rosenborg gikk friskt ut og startet best også i den andre omgangen, men Alanzinho var frempå ved et par anledninger med skudd som begge gikk utenfor mål.

Etter 69 minutter spill spilte Alanzinho vegg med Daniel Nannskog, og fra 20 meter klinte den lille dribleteknikeren til på halv volley og skrudde ballen i venstre kryss, utagbart for keeper Jarstein.

Alanzinho skilte gull fra gråstein

1-1 - og det skulle bli noen spennende sluttminutter.

Det tok heller ikke lang tid før Stabæk fikk sitt andre for dagen. Stadionuret viste 74 minutter da Alanzinho nok en gang fosset fremover og lurte flere RBK-spillere med sitt flotte raid.

På høyrekanten sto en umarkert Veigar Pall Gunnarsson som alene med Jarstein satte ballen iskaldt i mål. Stabæk hadde snudd kampen med sin dødelige effektivitet.

- Effektiviteten er forskjellen mellom lagene. Stabæk vinner fortjent, men vi taper ufortjent, sier Rosenborgs svenske trener, Erik Hamrén, til TV 2.

I sluttminuttene presset hjemmelaget massivt, men Stabæk klarte å stå imot. Dermed står de fortsatt med bare ett bortetap denne sesongen.

- Men vi skal ikke snakke om gull. Dette var tunge poeng å ta, og vi hadde en del marginer på vår side, sier Stabæks svenske trener, Jan Jönsson, til TV 2. 

FORSKREKKET: Slovakiske Marek Sapara brente en stor sjanse mot slutten i kampen mot Stabæk. Han og Per Ciljan Skjelbred måtte fortvilet konstatere at trønderlaget rotet bort tre poeng.