Alanzinho tror ikke han er i Stabæk neste år

- Målet er nådd, sier agenten.

BEKKESTUA (Dagbladet): Det er nær enstemmig vedtatt at Alanzinho (25) er årets spiller i Tippeligaen. Han har drevet motstandere til vanvidd med fart og finter, han har scoret en mengde årets målkandidater, og ikke minst er han seriemester med Stabæk.

Akkurat som planlagt, forteller spillerens agent Marcelo Di Almeida.

- Jeg var sikker - så sikker som jeg kunne være - på at Alanzinho skulle slå igjennom og bli best av alle i norsk fotball, sier Di Almeida.

- Fra dag én var målet at han skulle anerkjennes som ligaens bestemann - og vinne serien med Stabæk. Det har han lyktes med, fastslår agenten.

Klar for større klubber

- Jeg har en filosofi om at spillere kan ha godt av å komme til en samarbeidsvillig klubb, som Stabæk, og være med på å bygge opp noe. Så får heller drømmekontrakten komme seinere, sier Di Almeida.

Og avslører noe av planen for Alanzinhos umiddelbare framtid:

- Målet er nådd med Stabæk, og han er klar for å ta steget videre. Skjer det ikke nå, så kan det skje om seks måneder, eller om ett år. Men jeg er sikker på at han havner i en storklubb. Og vi har fått tilbud, sier agenten, som ikke vil utdype hvem som har meldt sin interesse.

FORNØYD  TRIO:  Alanzinho (t.v.) og agent Marcelo Di Almeida (i midten) legger ikke skjul på at Stabæk-spilleren nå er moden for spill i en større klubb. Men de har bare lovord å si om Stabæk. Klubben engasjerte allerede i 2005 tolken Morten Hennie (t.h.), som er blitt nær venn av både spilleren og agenten. Foto: Arnt E. Folvik
FORNØYD TRIO: Alanzinho (t.v.) og agent Marcelo Di Almeida (i midten) legger ikke skjul på at Stabæk-spilleren nå er moden for spill i en større klubb. Men de har bare lovord å si om Stabæk. Klubben engasjerte allerede i 2005 tolken Morten Hennie (t.h.), som er blitt nær venn av både spilleren og agenten. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Hvis du skal svare ærlig, Alanzinho - tror du at du fortsatt spiller i Stabæk sommeren 2009?

- Helt ærlig… Så tror jeg at jeg er et annet sted da. Men skjer ikke det, så vil jeg trives godt her også.

- Det ville vært helt skrekkelig å svare noe annet, innskyter agenten.

- Selvfølgelig tror vi at han er et annet sted neste år - han er jo den beste spilleren i Norge.

Gråt i starten

Dagbladet spiser lunsj med de to brasilianerne - samt tolken og vennen Morten Hennie - på Stabæk-spillernes faste møtested, Bekkestuene. Og selv om Alanzinho har klare ambisjoner om snart å få se hva han duger til på et høyere nivå, understreker duoen flere ganger i løpet av intervjuet at det fortsatt gjenstår tre år kontrakten med Stabæk. De etterlater ingen tvil om at han har mye å takke årets gullklubb for.

- Han kom til Norge som 22-åring, var langt hjemmefra og i et helt nytt land med en helt annen kultur. Han ringte meg masse, gråt og var fortvilet. Men jeg trodde faktisk han ville få det enda tøffere, sier agenten.

- Det er veldig viktig for oss å få fram at Stabæk har gjort veldig mye for å få ham til å lykkes. De har vært profesjonelle, men de har også behandlet ham som det mennesket han er. Han ble godt mottatt fra første dag. Takknemligheten var også mye av grunnen til at han forlenget kontrakten i fjor. Økonomisk sett hadde vi bedre tilbud andre steder, forklarer han.

Alanzinho tror ikke han er i Stabæk neste år

Alanzinho sier selv:

- Jeg var veldig tent på å bevise både for meg selv, klubben og supporterne at jeg kunne lykkes. Og få til det vi nå har fått til. Det var heller det som var grunnen til at jeg skrev under i fjor, enn pengene, sier han.

Depper etter VIF-tapet

Den brasilianske kantspilleren gjennomfører nå nedtrappingen av årets sesong. En sesong som har vært en sammenhengende opptur, i hvert fall fram til sist søndag.

Men cupfinaletapet for Vålerenga preger humøret mer enn Alanzinho liker.

- Følelsen er fortsatt dårlig. Spesielt ettersom vi vet at vi er et bedre lag enn Vålerenga. Alle føler vi at vi kunne gjort det bedre.

- Det må vel gi en glede å vite at du i hvert fall er ligamester?

- Kanskje hvis du spør neste uke. Stemningen var veldig god mellom siste serierunde og finaledagen, nå er det mye tyngre, sier Alanzinho, som gleder seg til å få hele desember fri.

Tida hjemme i Brasil kan utmerket godt ende med at en eller annen utenlandsk klubb formaliserer sin interesse. Agenten ramser opp en rekke land som Alanzinho bør passe godt i:

- Brasil, Spania, Tyskland, Frankrike, Nederland… sier han, og lar oss forstå at rekka godt kan gjøres lengre.

- Men du nevner ikke England?

Alanzinho forklarer selv hvorfor:

- Det har jeg ikke den minste lyst til. Den fysiske stilen der vil ikke passe meg.

- Men en ting kan jeg love, sier agent Di Almeida:

- Selv om «Alan» skulle forlate Norge nå, så kan det godt hende han kommer tilbake og avslutter karrieren her.

- Ja, ja. Absolutt, istemmer Alanzinho.

Alanzinho,