Flèche Wallonne 2018:

Alaphilippe detroniserte kongen av Mur de Huy

Tok endelig skalpen til Alejandro Valverde.

DISTANSERTE VALVERDE: Julian Alaphilippe åpner opp den avgjørende luken til regjerende vinner, Alejandro Valverde, mot slutten av Mur de Huy. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
DISTANSERTE VALVERDE: Julian Alaphilippe åpner opp den avgjørende luken til regjerende vinner, Alejandro Valverde, mot slutten av Mur de Huy. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Flèche Wallonne har hatt samme vinner i 2006, 2014, 2015, 2016 og 2017. Hver gang har Alejandro Valverde tronet øverste på podiet etter duellen mot majestetiske Mur de Huy.

De siste to årene har han blitt hardt jaget av franske Julian Alaphilippe. Quick Step-ryttern debuterte her med andreplass i 2015 og gjentok bedriften året etter. Det er bare én mann som har stått i veien.

Denne gangen bidro Quick Step til å gjøre rittet enda hardere. Blant annet ved å angripe med Enric Mas og Maximilian Schachmann etter første passering av Mur de Huy.

  • LES OGSÅ: Tok sin fjerde Flèche Wallonne-seier på rad

Aktiv finale

Schachmann støtet seg bort ifra en seksmannsgruppe bestående av blant andre Vincenzo Nibali dypt inne i finalen, og var den siste rytteren som ble spist opp av feltet på vei opp den ikoniske bakken.

Jelle Vanendert (Lotto-Soudal) så egentlig ut til å gjøre et opptrekk for Tim Wellens. Lotto-laget ofret også Tiesj Benoot på flatene for å hente inn gruppa til Nibali. Men Wellens hadde ikke bein til å tåle opp mot 25 prosents stigning opp til Huy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer