Baskerland rundt:

Alaphilippe spurtslo Roglic i Baskerland

Kjørte fra Quintana på siste stigning.

SPURTSEIER: Julian Alaphilippe slo Primoz Roglic på den første etappen av Baskerland rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
SPURTSEIER: Julian Alaphilippe slo Primoz Roglic på den første etappen av Baskerland rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Den første etappen av årets Baskerland rundt var spekket med bakker, med to andrekategorier og tre førstekategorier.

Etappen kulminerte ni kilometer før mål, med den 2,4 kilometer lange stigningen Elkano Gaina, som hadde ramper med 20 prosent stigning på det verste.

Her angrep LottoNL-Jumbo-rytter Primoz Roglic, og fikk raskt følge av Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) og Nairo Quintana (Movistar), men Quintana måtte raskt slippe.

Duoen holdt sammen over toppen og hadde en god ledelse i det de tok fatt på utforkjøringen. Inn på oppløpet i Zarautz kom de inn sammen og Roglic ledet an. Med 200 meter til mål åpnet Alaphilippe spurten og selv om Roglic utfordret ham på de siste meterne holdt han unna og tok sesongens andre seier.

I gruppen bak, som passerte målstreken 23 sekunder etter duoen, var det Pelle Bilbao (Astana) som var raskest. I gruppen satt Quintana, Romain Bardet (AG2R), Mikel Landa (Movistar), Rigoberto Uran (EF Education First-Drapac) og Gorka Izagirre (Bahrain-Merida).

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer