Oslo  20110810 : Privat landskamp Norge - Tsjekkia 3-0 . Mohammed Abdellaoue og John Arne Riise jubler etter scoringa til Riise.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Oslo 20110810 : Privat landskamp Norge - Tsjekkia 3-0 . Mohammed Abdellaoue og John Arne Riise jubler etter scoringa til Riise. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

«Alarm: Norge er i storform»

Nå tar faktisk danskene oss på alvor.

(Dagbladet): Christian Grindheim regnet ikke med mye anerkjennelse i Danmark etter gårsdagens overbevisende 3-0-seier over Tsjekkia.

- Vi får vel høre at Tsjekkia ikke er det de engang var, sa FCK-spilleren til Dagbladet.

Det er imidlertid usedvanlig respektfull omtale av Norge i dagens danske aviser  - som ikke minst har fått med seg Moas praktfulle 1-0-mål.

«Særlig 1-0-målet gjør det danske forvaret klokt i å se nærmere på. For her demonstrerte Moa at det ikke er rom for slapphet eller ubesluttsomhet i markeringere når Norge gjester Parken i en potensielt avgjørende kamp om EM-kvalifisering den 6. september. For da scorer Hannover-spissen», skriver Ekstra Bladet.

Også BT er imponert over resultatet fra Ullevaal.

«Alarm: Norge virker å være i storform foran den meget viktige kampen mot Danmark», lyder advarselen fra den danske tabloiden.

GIKK PÅ EN SMELL: Lars Jacobsen og William Kvist fortviler etter Skottlands ledermål. Foto: SCANPIX
GIKK PÅ EN SMELL: Lars Jacobsen og William Kvist fortviler etter Skottlands ledermål. Foto: SCANPIX Vis mer

Danskene selv viste få tegn på gryende kvalikform i 1-2-tapet mot Skottland i går, i sin siste kamp før det avgjørende «Slaget om Norden» står i Parken om en snau måned.

BT har snakket med eksperter som mener Christian Poulsen er utgått på dato, og må ut av laget til kampen mot Norge. Det var også rot i de bakre rekker, og en grov kommunikasjonsfeil mellom Daniel Agger og Thomas Sørensen resulterte i det siste baklengsmålet.

Team Antonsen lagde for noen år siden en sketsj om det danske språket som var så innfløkt og vanskelig at selv ikke danskene forsto det.

Forklaringen til Thomas Sørensen svekker ikke det inntrykket.

- Jeg ropte til Agger at han hadde en mann i ryggen. Han trodde jeg ropte at jeg hadde ballen. Vi har snakket ut om det nå. Det skjer ikke mot Norge, sier han ifølge bold.dk.

William Kvist, som scoret selvmål i går, forsikrer at Danmark har et høyere nivå inne enn de viste mot Skottland i går.

VI FORSTÅR HINANDEN IKKE: Thomas Sørensen og Daniel Agger misforsto hverandre fullstendig da skottene scoret sitt andre. Foto: (AP Photo/Scott Heppell)
VI FORSTÅR HINANDEN IKKE: Thomas Sørensen og Daniel Agger misforsto hverandre fullstendig da skottene scoret sitt andre. Foto: (AP Photo/Scott Heppell) Vis mer

- Jeg er sikker på at vi har et gir ekstra mot Norge. Selvfølgelig ville vi gjerne vunnet i dag, men jeg vil heller slå Norge, og jeg synes vi viser ting i dag som gir grobunn for optimisme, sier han.

Så gjenstår det å se om Danmark er like selvsikre foran kampen i Parken 6. september som de ga uttrykk for etter 1-1 i Norge i mars.

Dennis Rommedahl sa etterpå at han var «sikker på seier» i returoppgjøret.

AaFK-trener Kjetil Rekdal tror flere av danskene innerst inne føler at Norge blir grei skuring.

- Jeg tror at Danmark skal få mye større problemer med Norge i Parken enn de innbiller seg selv, sa han på TV 2 i går kveld.