Alarm, NRK

Før vi griper fatt i det rent sportslige: Alarm, alarm, NRK! Sjekk øyeblikkelig kostholdet til Arne Scheie og Kjell Kr. Frankrike.

  • I går så sistnevnte til stadighet Romario på Brasils lag, mens Scheie flere ganger observerte Norge i kamp mot Mexico. Hallusinerende reportere er og blir en uting i en seriøs kanal og verken jeg eller Sjåvi-9 kan godta at lisenspengene våre går til sopp og kaktus. Vi vil ikke nøle med å bringe saken inn for Verdikommisjonen hvis galskapen får utvikle seg uforstyrret, for eksempel ved at Rike i neste omgang refererer Jørgen Juve og Eirik Kvalfoss i kamp om ballen eller Scheie gir seg til å kommentere flere kamper fra USA-VM.
  • Når dette er sagt: I dag står ikke flaggstangen naken. Uavgjort mot et marokkansk lag som scorer tre mål mot Norges ene er et pent resultat, og sammen med Brasils seier fikk det Zofa- Team Sleivsparks lymfeparakitt fra Amazonas- og nakkemassøse Avalancha dos Santos (f. Alfhild Sandnes ca 1937) til å holde «One Note Samba» gående til langt ut på morgensiden. Sjåvi-9 var derimot mer betenkt når han la fram sin analyse like etter kampslutt.
  • «Høyresiden,» stønnet han. «Er det ikke Jan Petersen, så er det Dan Eggen. Det er visst plent umulig å få fasong på høyresiden i Norge.»

«Godt poeng,» måtte jeg medgi. «Men Dan Eggen fikk iallfall inn en fulltreffer med hodet. Det er mer enn vi kan si om...»

«Nettopp,» avbrøt Sjåvi-9, «og dessuten har vi alltid trøbbel med land vi importerer appelsiner fra. Alt i alt skal vi være godt fornøyd, det eneste som gjenstår nå er å knuse de to lagene fra oppvarmingskampen i går. Etter det skottene og brasilianerne viste fram, blir det rene formaliteter for Drillos. Faktisk var det pulje As moralske finale som ble spilt mellom Marokko og Norge i går, og den vant vi på færrest gule kort.»