SJOKKTAP: Manchester City gikk på en smell mot Lyon på Etihad. Se høydepunktene. Video: Viasat

Alarmerende for City etter sjokktapet

Ingen Champions League-vinnere startet turneringen med tap i åpningskampen. Du må nesten 50 år tilbake sist det skjedde.

Manchester City - Lyon 1-2 (0-2)

Manchester City gikk på sitt fjerde strake tap i Champions League i går kveld. De lyseblå tapte begge kampene mot Liverpool i kvartfinalen forrige sesong, og måtte også gi tapt hjemme mot Basel i åttedelsfinalen etter 4-0 på Etihad i den første kampen.

Det betyr at Pep Guardiolas mannskap har tapt tre strake hjemmekamper i turneringen med sifrene 1-2.

Engelske medier omtaler tapet som «sjokkerende» og «forferdelig»

Og statistikken viser at det kan være grunn til bekymring for Manchester City. For siden Champions League ble innført i 1992/93-sesongen, er det ingen vinnere som har startet med tap i den første kampen, skriver The Guardian.

Fire av Champions League-mesterne (Manchester United i 1998/99, Real Madrid i 1999/2000, Porto i 2003/04 og Inter Milan i 2009/10) startet med uavgjort i den første gruppespillskampen.

Det store spørsmålet denne runda er Eden Hazard. Er det bare å få ham på? Hva med å hitte ham på? Selge Salah? Mané? Og vi har sett på en mini-Alonso. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Første på 50 år

Citys store mål denne sesongen er å vinne Champions League. Manchester-laget har ikke kommet lenger enn til semifinalen i den gjeveste klubbturneringen i moderne tid (2015/16-sesongen).

Laget har vært utilnærmelige i Premier League den siste tiden, men har slitt med å knekke koden i både europeisk og hjemlig cup. Tapet mot Lyon er med på å forsterke dette bildet.

Du må faktisk helt tilbake til 1968/69-sesongen for å finne sist en vinner av Europa Cupen tapte åpningskampen samme sesong, da Milan tapte mot Malmö, skriver Independent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det betyr selvfølgelig ikke at Manchester City fortsatt har en mulighet til å gå helt til topps i Europa, men det viser hvor sjeldent det skjer at mesteren snubler så tidlig i turneringen.

- Ikke favoritter

Bookmakerne har de lyseblå og Barcelona som favoritter til å vinne hele turneringen denne sesongen, med City øverst. Det har ikke endret seg etter gårsdagens tap.

Manchester Citys Bernardo Silva er imidlertid uenig i at laget er favoritter.

- Vi må fokusere på oss selv. Vi presset ikke med samme intensitet som vi pleier å gjøre og de scoret to mål. Vi var ikke gode nok i kveld. Vi ønsket ikke å starte på denne måten, men det er hva det er. Vi er ikke favoritter. Vi har et godt lag og vi vil forsøke å gjøre det bedre enn forrige sesong. Vi er ikke favoritter, men vi vil gjøre vårt beste for å vinne, sier Silva.

Lyon fikk en pangstart på kampen da Fabian Delph bommet på ballen i det han skulle klarere. Gnaly Cornet takket og bukket, og sendte ballen i hjørnet.

På den andre scoringen til Lyon var det Fernandinho som slurvet og mistet ballen på egen banehalvdel til Nabil Fekir, som doblet Lyons ledelse.

- Det er skikkelig skuffende. Å slippe inn to mål slik vi gjorde, det er veldig frustrerende, sier midtstopper John Stones.

- Null marginer

Pep Guardiola måtte se kampen fra tribunen etter å ha fått to kampers suspensjon etter kampen mot Liverpool forrige sesong. I stedet var det assistenttrener Mikel Arteta som styrte begivenhetene.

PÅ TRIBUNEN: Manchester City-manager Pep Guardiola. Foto: NTB Scanpix
PÅ TRIBUNEN: Manchester City-manager Pep Guardiola. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Statistikken viser at City hadde åtte skudd på mål mot Lyons to, og sju cornere mot Lyons ene.

- Du har null marginer i Champions League. Hvis du mister konsentrasjonen, hvis du ikke vinner duellene, så må du betale prisen, sier Arteta.

Se alle høydepunktene fra kampen øverst i artikkelen.