Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alarmerende for City etter sjokktapet

Ingen Champions League-vinnere startet turneringen med tap i åpningskampen. Du må nesten 50 år tilbake sist det skjedde.

SJOKKTAP: Manchester City gikk på en smell mot Lyon på Etihad. Se høydepunktene. Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester City - Lyon 1-2 (0-2)

Manchester City gikk på sitt fjerde strake tap i Champions League i går kveld. De lyseblå tapte begge kampene mot Liverpool i kvartfinalen forrige sesong, og måtte også gi tapt hjemme mot Basel i åttedelsfinalen etter 4-0 på Etihad i den første kampen.

Det betyr at Pep Guardiolas mannskap har tapt tre strake hjemmekamper i turneringen med sifrene 1-2.

Engelske medier omtaler tapet som «sjokkerende» og «forferdelig»

Og statistikken viser at det kan være grunn til bekymring for Manchester City. For siden Champions League ble innført i 1992/93-sesongen, er det ingen vinnere som har startet med tap i den første kampen, skriver The Guardian.

Fire av Champions League-mesterne (Manchester United i 1998/99, Real Madrid i 1999/2000, Porto i 2003/04 og Inter Milan i 2009/10) startet med uavgjort i den første gruppespillskampen.

Det store spørsmålet denne runda er Eden Hazard. Er det bare å få ham på? Hva med å hitte ham på? Selge Salah? Mané? Og vi har sett på en mini-Alonso. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Første på 50 år

Citys store mål denne sesongen er å vinne Champions League. Manchester-laget har ikke kommet lenger enn til semifinalen i den gjeveste klubbturneringen i moderne tid (2015/16-sesongen).

Laget har vært utilnærmelige i Premier League den siste tiden, men har slitt med å knekke koden i både europeisk og hjemlig cup. Tapet mot Lyon er med på å forsterke dette bildet.

Du må faktisk helt tilbake til 1968/69-sesongen for å finne sist en vinner av Europa Cupen tapte åpningskampen samme sesong, da Milan tapte mot Malmö, skriver Independent.

Det betyr selvfølgelig ikke at Manchester City fortsatt har en mulighet til å gå helt til topps i Europa, men det viser hvor sjeldent det skjer at mesteren snubler så tidlig i turneringen.

- Ikke favoritter

Bookmakerne har de lyseblå og Barcelona som favoritter til å vinne hele turneringen denne sesongen, med City øverst. Det har ikke endret seg etter gårsdagens tap.

Manchester Citys Bernardo Silva er imidlertid uenig i at laget er favoritter.

- Vi må fokusere på oss selv. Vi presset ikke med samme intensitet som vi pleier å gjøre og de scoret to mål. Vi var ikke gode nok i kveld. Vi ønsket ikke å starte på denne måten, men det er hva det er. Vi er ikke favoritter. Vi har et godt lag og vi vil forsøke å gjøre det bedre enn forrige sesong. Vi er ikke favoritter, men vi vil gjøre vårt beste for å vinne, sier Silva.

Lyon fikk en pangstart på kampen da Fabian Delph bommet på ballen i det han skulle klarere. Gnaly Cornet takket og bukket, og sendte ballen i hjørnet.

På den andre scoringen til Lyon var det Fernandinho som slurvet og mistet ballen på egen banehalvdel til Nabil Fekir, som doblet Lyons ledelse.

- Det er skikkelig skuffende. Å slippe inn to mål slik vi gjorde, det er veldig frustrerende, sier midtstopper John Stones.

- Null marginer

Pep Guardiola måtte se kampen fra tribunen etter å ha fått to kampers suspensjon etter kampen mot Liverpool forrige sesong. I stedet var det assistenttrener Mikel Arteta som styrte begivenhetene.

PÅ TRIBUNEN: Manchester City-manager Pep Guardiola. Foto: NTB Scanpix
PÅ TRIBUNEN: Manchester City-manager Pep Guardiola. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Statistikken viser at City hadde åtte skudd på mål mot Lyons to, og sju cornere mot Lyons ene.

- Du har null marginer i Champions League. Hvis du mister konsentrasjonen, hvis du ikke vinner duellene, så må du betale prisen, sier Arteta.

Se alle høydepunktene fra kampen øverst i artikkelen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!