Alas skrev under RBK

Har 26 landskamper for El Salvador.

FART OG OG GJENNOMBRUDDSKRAFT: Jaime Alas (midten) styrker RBK offensivt, mener Erik Hoftun. Her er Alas i aksjon for El Salvador mot Hondursa. Foto: Ed Zurga/Getty Images/AFP
FART OG OG GJENNOMBRUDDSKRAFT: Jaime Alas (midten) styrker RBK offensivt, mener Erik Hoftun. Her er Alas i aksjon for El Salvador mot Hondursa. Foto: Ed Zurga/Getty Images/AFPVis mer

Kantspilleren Jaime Alas fra El Salvador skrev fredag under en treårskontrakt med Rosenborg.

Han blir klar for spill når det norske overgangsvinduet åpner 1. august.

- Jeg er veldig glad for å skrive under. Helt siden jeg hørte om interessen fra klubben har drømmen min vært å ta på seg Rosenborg-drakten, sier Alas til RBK.no.

Alas som er venstre kantspiller kommer fra den salvadoranske klubben Luis Ángel Firpo hvor han har spilt siden 2010. Fra 2006 til 2010 var han i den argentinske klubben River Plate. 22-åringen har spilt 26 landskamper for El Salvador og scoret fem mål.

Det barske norske klimaet og et skikkelig trøndervær skremmer ikke salvadoraneren med en giftig venstrefot.

- Etter fire år i Argentina er jeg vant til harde vintere, så klimaet skal ikke være noe problem, sier han med et smil.

Alas er av andre beskrevet som en rask tekniker med lavt tyngdepunkt. Selv sier han dette om seg selv: Jeg er rask, har en god venstrefot og er glad i å drible.

RBKs sportslige leder Erik Hoftun gleder seg til å se Alas i aksjon for Rosenborg.

- Dette har vært en lang prosess, men nå er alt i boks og det er vi veldig glade for. Alas gir oss etterlengtet fart offensivt og gjennombruddskraft, sier Hoftun.

(NTB)