- Albania mot Norge blir ikke så mye samba som folk tror

Sier Daniel Braaten.

- TØFF MATCH: Håvard Nordtveit og Daniel Braaten forbereder seg til bortekamp mot Albania. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix
- TØFF MATCH: Håvard Nordtveit og Daniel Braaten forbereder seg til bortekamp mot Albania. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Et intervju med Daniel Braaten er gjerne litt annerledes enn et intervju med hvilken som helst annen fotballspiller.

Braaten er ikke av typen som bretter ut om sine innerste tanker til hvem som helst. Og det han sier, sier han på sin egen gåtefulle, underfundige og av og til uforståelige måte.

Som når han snakker om forventningene til fredagens landskamp mot Albania:

- Det blir en tøff match der nede. Mye kjemping og ikke så mye samba som folk kanskje tror. Det blir vanskelig, men vi drar jo ned dit for å komme hjem med et godt resultat.

Det spørs vel om forventningene til sambafotballen i oppgjøret Albania - Norge i Tirana er så skyhøye. Men ifølge Braaten blir det altså enda mindre brasilianske rytmer enn mange (?) skulle tro.

- Hva tenker du om din egen rolle i kampen?

- Vi er alle en gjeng med bidragsytere. Vi får bare ro i samme retning og håpe at båten kommer hjem med noen poeng.

- Men med Moa ute, er du kanskje lysten på midtspissrollen?

- Jeg spiller der jeg blir satt, jeg. Verken mer eller mindre.

Siste VM-sjanse Sist Norge spilte landskamp ble det hjemmetap mot Albania. Da var ikke Daniel Braaten med, han hadde karantene. Han synes  lagkameratene hadde fortjent poeng.

- Jeg synes vi var litt uheldige hjemme mot Albania, så vi får bare prøve å sette slike sjanser som vi fikk i slutten av den kampen, så kan det bikke i vår favør.

En seier borte mot Albania denne uka, vil gjøre holde liv i drømmen om norsk deltakelse i fotball-VM neste sommer.

- Jeg tror alle drømmer om å komme til VM. Det er klart vi er litt kinkig utsatt nå, men vi får jo bare peise på, sier Braaten.

Selv både tror og håper han at dette er hans siste VM-sjanse.

- Ja, jeg håper U21-gutta og disse andre gutta kommer opp og «peiser» meg ut av laget. Det er mye ungt her nå, så jeg regner ikke med at jeg er aktuell for neste VM.

- Sultne gærninger Braaten er imponert over U21-landslagets gode resultater, og mener det lover godt for norsk fotballs framtid. Men hvorfor den unge generasjonen er blitt så gode ...

- Nei, det har jeg ikke peiling på. De er jo sultne gærninger som har fått muligheten i tidlig alder. Så det kan jo ikke være noe bedre enn det, sier Braaten.

Sist uke skrev VG at Braaten ønsker seg bort fra Toulouse. Agenten hans fortalte at Spania lokket aller mest, eventuelt England. Selv vil ikke Braaten si stort.

- Min framtid gidder jeg ikke å spekulere noe i, sier Braaten til Dagbladet.