Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Albania-Norge 1-2

Det norske laget åpnet bra og gikk raskt i ledelsen, men etter albansk utligning i første omgang så det lenge ut til å ende uavgjort i Tirana. Men så kom Tore André Flo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRSTE OMGANG: Steffen Iversen gjorde som han har gjort før, gikk kjapt ut og ga Norge ledelsen 1-0 etter frispark. Men etter 16 minutter var Frode Olsen litt klønete etter et frispark, ballen traff ham i ryggen og utligning til 1-1.

Det norske laget fortsetter å presse på. Etter en halvtime spilt kommer Tore André Flo gjennom, men ballen går i nettveggen. 5 minutter senere har Steffen Iversen to sjanser foran det albanske målet uten at de heller ga Norge ledelsen. Det norske laget var bedre enn motstanderne målt i antall sjanser, men det hjelper som kjent ikke så mye.

ANDRE OMGANG: Et par minutter ut i omgangen felles Petter Rudi rett utenfor albansk 16-meter, uten at Rekdal klarer å gjøre noe ut av frisparket etterpå.

Norge har flere gode sjanser uten at det materialiserer seg i flere mål.

Halvspilt annenomgang og det norske laget virker slitne i varmen. 15 minutter før ordinær tid mister Erik Mykland ballen foran det norske målet uten at det blir albansk mål av det heller.

Men etter 82 minutter kommer Tore André Flo i en voldsom fart inn i feltet etter norsk hjørnespark, og header Norge til 2-1 ledelse.

Det meste tyder på at Norge nå kommer til EM-sluttspill med 16 poeng - dobbelt så mange som nestemann på lista.