BEST I BRUDDET: HTC-rytter Michael Albasini vant spurten i det som var restene av et 27-mannsbrudd.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Jaime REINA
BEST I BRUDDET: HTC-rytter Michael Albasini vant spurten i det som var restene av et 27-mannsbrudd.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / Jaime REINAVis mer

Albasini vant i fjellene

Wiggins beholder stadig ledertrøya i Vueltaen.

Sveitsiske Michael Albasini spurtet inn til sin første etappeseier i årets Vuelta a España fredag. Bradley Wiggins beholdt den røde ledertrøya.

HTC-rytteren slo Eros Capecchi fra Italia og spanske Dani Moreno i spurten på den 13. etappen.

— Jeg er svært glad for seieren etter å ha gjort de riktige framstøtene. Før målstreken var jeg optimistisk fordi jeg visste jeg var rask, men det kostet meg mange krefter, sa Albasini etter sin første etappeseier i et Grand Tour-ritt.

Albasini var en del av et stort brudd på 27 syklister som tidlig tok sjansen på den 158,2 kilometer lange fjelletappen mellom Sarria og Ponferrada.

Sky-rytter Wiggins leder fortsatt Vueltaen på den tredje dagen etter å ha avsluttet ett og et halvt minutt bak Albasini. Briten er den første i årets ritt til å holde på den røde ledertrøya mer enn to dager.

Vuelta a España fortsetter lørdag med en lang fjelletappe (172,8 kilometer) fra Astorga til La Farrapona. Her får klatrerne en god mulighet til å avansere høyt i sammendraget.

Rittet avsluttes i Madrid søndag 11. september.

(NTB)