I KULDA: Alberto Aquilanis førstesesong har ikke vært noen Liverpool-drøm, men manager Rafa Benitez bedyrer at italieneren forstår de langsiktige mulighetene på Anfield.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
I KULDA: Alberto Aquilanis førstesesong har ikke vært noen Liverpool-drøm, men manager Rafa Benitez bedyrer at italieneren forstår de langsiktige mulighetene på Anfield.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLISVis mer

- Alberto er ikke dum

Benitez mener Aquilani skjønner hvorfor han ikke får spille mer.

||| • Følg Wigan - Liverpool i fotballstudio fra kl. 21!

(Dagbladet): - Nå trenger vi Aquilani, sa Liverpool-manager Rafa Benitez foran den hektiske romjulsperioden denne sesongen, etter å ha gitt 200-millionersmannen 45 minutter fotball fordelt på tre innhopp til da.

Tre måneder senere har ikke midtbanemannen som skulle bli Merseyside-klubbens neste store stjerne fått stort mer. Syv ganger i startoppstillingen, 15 opptredener totalt, er fasit for Alberto Aquilani før kveldens møte med Wigan - ikke akkurat det bidraget man betaler et par hundre millioner for.

Men Rafa Benitez mener Aquilani er et offer for uheldige omstendigheter. Italieneren har vært plaget med skader, og manageren sier han har vanskelig for å spille gutten i form i kamper som er svært viktige for Liverpools sesongavslutning.

- Når du har vært skadet en stund, er det ikke lett for en spiller. Og dersom laget ikke gjør det bra når du kommer tilbake, blir det enda vanskeligere, sier Benitez til klubbens hjemmesider.

- Man må avgjøre om man har råd til å gi ham to-tre kamper når han kanskje ikke holder det nivået han pleier, men da risikerer du å tape et par av dem, sier spanjolen.

Er ikke dum
Mange har spurt seg hvorfor Rafael Benitez ikke har valgt å bruke mannen som delvis ble hentet inn for å erstatte viktige Xabi Alonso mer, deriblant Aquilanis far, Claudio.

- Jeg vet ikke hvilke grunner Benitez har for å ha valgt å ikke bruke ham siden han kom tilbake fra skaden. Det er et spørsmål Alberto må stille seg. Han må overbevise manageren om at han må spille. Jeg kjenner ikke til at Benitez skal ha noen særlig motivasjon til å unngå ham, sa Claudio Aquilani før nyttår.

Men Benitez mener Aquilani er helt inneforstått med situasjonen.

- Alberto er ikke dum. Han vet at laget og det som er best for laget er det viktigste nå. Alt han kan gjøre er å fortsette å trene og sørge for at han er klar når vi trenger ham, sier manageren.

- Vi har snakket bra sammen om tingenes tilstand, og han kjenner situasjonen. Alberto er profesjonell, han har et stort navn i Italia, og ønsker å vise kvaliteten sin her også, sier Benitez.

Må bli bedre borte
Liverpool drar til Wigan i kveld med muligheten til å gjeninnta den viktige fjerdeplassen med seier, i det minste til Tottenham og Manchester City kommer seg opp på samme kampantall.

Men borteformen har ikke vært overbevisende denne sesongen, og Liverpool står med 4 seire, 4 uavgjort og 6 tap på ukjent gress hittil i år. Samtidig kan det nevnes at Liverpool ikke liker mandagskamper, ingen av de fem siste i år har endt med seier. Og alle de kampene har vært på Anfield.

Men Rafa Benitez tror mye kan snus i kveld, mot Wigan som de ikke har tapt for siden «Latics» rykket opp i 2005.

- Vi er nødt til å forbedre oss (på bortebane), det er åpenbart. Men vi har en sjanse i dag, og vi er nødt til å benytte oss av den. Vi må snu trenden, sier manageren til Liverpool Daily Echo.

- Man må ha en balanse mellom det man gjør hjemme, og det man gjør borte. I det siste har vi vært sterke på hjemmebane, men ikke så gode borte. Wigan prøver å spille god fotball, og de har et par dyktige spillere. Det blir vanskelig for oss, men vi har større selvtillit nå, mener Benitez.

Med eller uten Alberto Aquilani.