- Alberto er lederen

Astana-sjefen avviser påstander om splittelse i laget.

TOUR-KJEMPENE: Lance Armstrong har sju seire og Alberto Contador vant for to år siden. Her under dagens treningsøkt i Monaco. Foto: AFP
TOUR-KJEMPENE: Lance Armstrong har sju seire og Alberto Contador vant for to år siden. Her under dagens treningsøkt i Monaco. Foto: AFPVis mer

|||MONTE CARLO (Dagbladet): Astana-sjefen Johan Bruyneel har vunnet Tour de France sju ganger. Han er mannen som nærmest «fant opp» Lance Armstrong som sammenlagtrytter.

I ettermiddag ville en samlet verdenspresse på Grimaldi Forum ved havna i Monte Carlo ha svar på en ting: «Do you stand by your man?» Eller vil du stå bak mannen som alle regner som storfavoritt i Tour de France: Den 26 år gamle Alberto Contador fra Madrid.

- Alberto er lagets leder. Han har vunnet de tre siste tourene (Frankrike, Spania og Italia) han har deltatt i. Det vil komme mange forøk på å splitte laget vårt - og det vil bli mye polemikk, men vi skal svare på alle spørsmål, sier belgiske Bruyneel.

- Medieskapt
- Vi har ikke rivalisering i laget. Det er de andre lagene som er våre rivaler, sa Astana-sjefen på pressekonferansen der også Alberto Contador var tilstede.

Bruyneel mener «striden» mellom den sjudobbelte Tour-vinneren og vinneren fra 2007 er medieskapt. Han erkjenner likevel at det ikke bare skal bli enkelt de neste tre ukene.

- Lance og Alberto har bare syklet sammen en gang før. Og det var på en etappe av Castilla y Leon. Men da krasjet Lance (kragebeinsbruddet i mars. red.anm.). Det vil være kulturforskjeller og språkbarrierer. Men det er det samme med de andre på laget.
Det er 25-30 syklister på et lag. En del av dem møtes på treningssamling i januar - og så ser de hverandre bare en gang til i løpet av året på et ritt, forklarer Bruyneel som legger til at dette er sjefene på laget sitt ansvar.

Umiddelbart etter la han til:

- Og bare for å ha sagt det. I forhold til språkbarrierer: Alberto er mye bedre i engelsk enn dere tror, sa Bruyneel.

En kommentar som tolken straks oversatte uten at stjernesyklisten leet på samme smilebånd som en del journalister.

Slår tilbake mot Lance
Astana-laget er regnet som det klart sterkeste i Tour de France. Fjorårsvinner Carlos Sastre synes ikke det er dumt at presset flyttes mot dem.

- Jeg liker å være i mørket. Det er kaldere der - og det er lettere å holde seg skjerpet, sa spanjolen smålyrisk på Cervelos pressekonferanse før lunsj i dag.

Thor Hushovds lagkamerat er kjent for å være en lavmælt kar som snakker omtrent som han sykler. Rolig og jevnt, men med et formål.
Da han ble konfrontert med at Lance Armstrong nedsettende uttalelser om seg sjøl, viste han at bak hans milde ytre er det en snert.

- Det er hans syn. Det er hans meninger. Det er hans liv. Han er en stor mester. Han har vunnet Touren sju ganger. Han er verdensmester. Han er en stor rytter, sier Sastre.

- Men bak hver rytter må det fines en person. Og på dette punktet så trenger han kanskje å lære noe. Det er noe feil med ham når det gjelder respekt, sier den 34 år gamle veteranen fra Madrid.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det i den ferske boka Lance: «The making of the World's Greatest Champion» skrevet av John Wilcokson at amerikaneren kommer med sin kritikk.

- Touren i fjor var litt som en vits. Jeg har ikke noe i mot Sastre... eller Christian Vande Velde, sa han ifølge AP.

- Christian er en hyggelig fyr, men nummer fem i Tour de France. Kom igjen,da!

VIL KJEMPE FOR CONTADOR: Lance Armstrong sa tidligere denne uka at han ikke har noen problemer med å sykle for lagets beste. Foto: EPA
VIL KJEMPE FOR CONTADOR: Lance Armstrong sa tidligere denne uka at han ikke har noen problemer med å sykle for lagets beste. Foto: EPA Vis mer
SJEFEN: Johan Bruyneel har bestemt at Lance Armstrong bare skal være hjelperytter i år. Foto: REUTERS
SJEFEN: Johan Bruyneel har bestemt at Lance Armstrong bare skal være hjelperytter i år. Foto: REUTERS Vis mer