- Alberto er lederen

Astana-sjefen avviser påstander om splittelse i laget.

TOUR-KJEMPENE: Lance Armstrong har sju seire og Alberto Contador vant for to år siden. Her under dagens treningsøkt i Monaco. Foto: AFP
TOUR-KJEMPENE: Lance Armstrong har sju seire og Alberto Contador vant for to år siden. Her under dagens treningsøkt i Monaco. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||MONTE CARLO (Dagbladet): Astana-sjefen Johan Bruyneel har vunnet Tour de France sju ganger. Han er mannen som nærmest «fant opp» Lance Armstrong som sammenlagtrytter.

I ettermiddag ville en samlet verdenspresse på Grimaldi Forum ved havna i Monte Carlo ha svar på en ting: «Do you stand by your man?» Eller vil du stå bak mannen som alle regner som storfavoritt i Tour de France: Den 26 år gamle Alberto Contador fra Madrid.

- Alberto er lagets leder. Han har vunnet de tre siste tourene (Frankrike, Spania og Italia) han har deltatt i. Det vil komme mange forøk på å splitte laget vårt - og det vil bli mye polemikk, men vi skal svare på alle spørsmål, sier belgiske Bruyneel.

- Medieskapt- Vi har ikke rivalisering i laget. Det er de andre lagene som er våre rivaler, sa Astana-sjefen på pressekonferansen der også Alberto Contador var tilstede.

Bruyneel mener «striden» mellom den sjudobbelte Tour-vinneren og vinneren fra 2007 er medieskapt. Han erkjenner likevel at det ikke bare skal bli enkelt de neste tre ukene.

- Lance og Alberto har bare syklet sammen en gang før. Og det var på en etappe av Castilla y Leon. Men da krasjet Lance (kragebeinsbruddet i mars. red.anm.). Det vil være kulturforskjeller og språkbarrierer. Men det er det samme med de andre på laget.Det er 25-30 syklister på et lag. En del av dem møtes på treningssamling i januar - og så ser de hverandre bare en gang til i løpet av året på et ritt, forklarer Bruyneel som legger til at dette er sjefene på laget sitt ansvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer