Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aldag: - Edvald blir behandlet som han har vunnet både Flandern og Roubaix tre ganger

Taktisk utfordring for nordmannen.

RESPEKT: Edvald Boasson Hagen har stor respekt i feltet. Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER
RESPEKT: Edvald Boasson Hagen har stor respekt i feltet. Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Edvald Boasson Hagens teamsjef Rolf Aldag mener konkurrentene behandler gudbrandsdølen som om han allerede har vunnet Paris-Roubaix tre ganger.

Søndag gir Boasson Hagen seg i kast med årets utgave av rittet som har fått tilnavnet «Helvete i nord». 19 krevende, glatte og farlige brosteinspartier skal tilbakelegges på veien mot målgangen på velodromen i Roubaix.

Ekspertene har igjen plassert Boasson Hagen i gruppen av potensielle vinnere, til tross for at 28-åringen så langt har til gode å vinne et av de såkalt Monumentene i sykkelsporten.

Tyske Rolf Aldag er teamsjef i Team Dimension Data, Boasson Hagens sørafrikanske arbeidsgiver. Han mener nordmannens enorme talent på mange måter har vært en hemsko i jakten en monument-seier.

Urettferdig - Han behandles av konkurrentene som om han skulle ha vunnet både Flandern og Roubaix tre ganger, sier Aldag til Cyclingnews.

- Folk punktmarkerer ham. De tenker «vi kan ikke gi han 20 sekunder - da klarer vi kanskje ikke hente han inn igjen. Og vi kan ikke ha han med i en spurt, for han er fryktelig rask», tilføyer tyskeren.

Det har naturlig nok gjort seiersmulighetene vanskeligere for nordmannen.

- Det er problemet. Han har aldri kunnet gjøre bruk av en overraskelsestaktikk. Han kan aldri overraske sine rivaler, for de ser alltid på ham som en trussel, sier tyskeren.

Aldag får så langt som å kalle behandlingen av eleven en smule urettferdig.

- Han har alltid blitt bedømt ut fra talentet sitt og ikke nødvendigvis ut fra resultatene sine, sier han.

Mer i vente Boasson Hagen tok sin første klassikerseier allerede som 21-åring. Da gikk han til topps i Gent-Wevelgem. Umiddelbart ble han sammenlignet med den belgiske legenden Eddy Merckx.

Team Sky-karrieren avsluttet han i en hjelperytterrolle, men i Team Dimension Data synes Boasson Hagen å være på full fart tilbake mot noe stort. Seieren i Tour of Britain mot slutten av forrige sesong, ble etterfulgt av triumfer i Qatar og Oman på nyåret.

Nå lover Boasson Hagen at formen er god foran søndagens «Helvete i nord».

- Jeg følte meg ganske bra i Flandern rundt. Resultatet ble ikke så bra, men beina var OK. Nå tror jeg at jeg er enda bedre, sier han til Cyclingnews.

- Det gikk bra i starten av sesongen og også mot slutten av fjoråret. Jeg føler at jeg fortsetter på det samme sporet, og jeg tror det er mer i vente, sier 28-åringen.

Dermed skulle konkurrentene være advart.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart