- Alder ingen hindring

Lillestrøm-keeper Claus Reitmaier (41) kan spille i flere år til, mener Frode Grodås.Følg Lyn - Lillestrøm direkte fra klokka 16.00!

(Dagbladet.no): Tyske Reitmaier ble den store helten da Lillestrøm slo Start 2-0 mandag i den første kampen etter sommerferien. 41-åringen ble belønnet med en åtter på Dagbladets spillerbørs etter flere avgjørende redninger hvor han viste spenst og reflekser man vanligvis forbinner med langt yngre keepere.

I dag er han høyaktuell for laget som spiller borte mot Lyn klokka 16.00.

Frode Grodås la opp i fjor sommer, to måneder før han fylte 40. Den tidligere landslagsmålvakten mener det ikke er alderen som avgjør hvor god en fotballspiller er.

- Alderen er ingen hindring i seg sjøl. Så lenge du tar vare på kroppen og er villig til å trene, kan du spille til du er godt over 40, mener Grodås.

Daglig kamp

Han var sjøl med og trente Reitmaier de første dagene han var i Norge fordi Lillestrøms keepertrener hadde fri.

- I Tyskland jobber de bra med keeperne sine, og Reitmaier kan helt klart holde på et par år til. Det som er avgjørende for hvor lenge du kan holde på, er motivasjonen. I det siste halvåret jeg spilte måtte jeg bruke krefter hver dag for å få nok inspirasjon til å dra på trening og gjøre det som var nødvendig for å opprettholde nivået, forteller Grodås til Dagbladet.no.

- Likevel, sier Grodås, hadde jeg vært i en Tippeligaklubb, kunne jeg holdt på enda lenger. Da hadde utfordringene vært større og motivasjonen deretter.

- Ingen fasittsvar

Han mener det er for lett å bli stemplet som «for gammel» i Norge.

- Det er ingen fasittsvar på hvor lenge en spiller kan holde på. Noen er ferdige som 30-åringer, mens andre kan fortsette til de er over 40. Og det gjelder ikke bare keepere, sier Grodås.

- Se på Tom Gulbrandsen (Grodås\' tidligere lagkamerat i Lillestrøm og Hønefoss, fylte 41 år i mai). Sjøl om han har valgt å trappe ned og nå spiller for Mjøndalen, kunne han fortsatt spilt i 1.divisjon med Hønefoss om han ville. Fysisk sett er han mer enn god nok til det.

TYSK GLEDE: Lillestrøm-trener Uwe Rösler hentet inn sin 41 år gamle landsmann Claus Reitmaier som reserveløsning da hans målvakter ble skadet. Det endte med suksess.