Alderen kan felle Arsenal

Engelske eksperter holder Manchester United som favoritt, og mener få nyinnkjøp og aldrende stjerner kan ødelegge Arsenals drøm om å gjenta bedriften.

Manager Arsene Wenger hadde kjempesuksess i fjor, men må nå tåle kritikk for ikke å ha forsterket stallen i nevneverdig grad. Bortsett fra et fåtall spillere, består stallen av en rekke aldrende stjerner og uerfarne talenter.

Men en håndfull spillere er på toppen av karrieren, og blir svært viktige i jakten på suksess i serie, cup og europacup.

Nederlenderne Dennis Bergkamp og Marc Overmars, Ray Parlour og den franske duoen Emmanuel Petit og Patrick Vieira var bærebjelkene i fjor, og blir det garantert i år også.

Ikke stabile nok

Verre blir det hvis ringrevene svikter, for dem er det mange av. Tony Adams, Steve Bould, Martin Keown, Lee Dixon, Nigel Winterburn og keeper David Seaman må vise at de duger i et stadig tøffere selskap. Foran 1998/99-sesongen er det 170 utlendinger i engelsk fotball, 48 av dem er landslagsspillere som deltok i VM i Frankrike. Nivået blir stadig bedre.

Ekspertene mener i tillegg at unggutta, som garantert kommer til å bite fra seg, men som neppe vil være stabile en hel sesong, er Arsenals svake ledd i forhold til de andre storklubbenes nyinnkjøpte stjerner. Nicolas Anelka, Christophe Wreh, Stephen Hughes og Matthew Upson er solide spillere.

Da sier det seg selv at konkurransen blir knallhard. Etter fjorårets dobbelttriumf tipper mange at Arsenal ikke er stabile nok til å gjøre som Manchester United, nemlig å vinne to år på rad.

Arsenal serieåpner mot nyopprykkede Nottingham Forest mandag.

(NTB-AFP)