Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aldersgrense på Oddsen

Norsk Tipping innfører 18 års aldersgrense på Oddsen neste år. Selskapet er bekymret over yngre mennesker pengebruk på spill.

Den nye regelen om 18 års aldersgrense gjelder fra 1. januar neste år. Aldersgrensen gjelder bare spill på Oddsen. Lykkespillet Lotto, Flax, Extra, Viking Lotto og Joker vil fortsatt være fritt for alle å spille. Det samme gjelder Tipping.

I dag er det ingen aldersgrense for noen spill hos kommisjonærene. Den tidligere grensen ble fjernet i 1985. De som spiller på nettet må derimot være 18 år for å spille. Nå innføres en lik grense for Oddsen ute blant kommisjonærene. Norsk Tipping har ingen indikasjoner på ungdom satser store beløp på Oddsen, men aldersgrensen innføres fordi oddsspill kan fremstå som særlig attraktivt hos en del ungdom, skriver selskapet i en pressemelding.

Fram mot nyttår vil Norsk Tipping kartlegge de praktiske konsekvensene av den nye aldersgrensen. Bl.a. må spillereglene endres, samt at endrede retningslinjer for kommisjonærene må utarbeides.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media