FÅR UNITED PÅ BESØK: Aldershot har et snitt på 2800 tilskuere på sine hjemmekamper på EBB Stadium. I kveld får de besøk Manchester United. Foto: Privat.
FÅR UNITED PÅ BESØK: Aldershot har et snitt på 2800 tilskuere på sine hjemmekamper på EBB Stadium. I kveld får de besøk Manchester United. Foto: Privat.Vis mer

Aldershot spiller på nivå fire, har en norsk spiller og budsjett som et Adecco-lag

I kveld møter de Manchester United.

(Dagbladet): Manchester United fikk juling av erkerival City på søndag.

- Jævla idioter, skal Ferguson ha skreket til spillerne sine etter kampen.

I kveld får United-stjernene muligheten til å rette opp noe av inntrykket. Men det er et lag av et helt kaliber enn City som venter i ligacupens 4. runde.

Aldershot spiller på nivå fire i engelsk fotball. Og ligger på 15. plass med fire tap på de fem siste seriekampene.

- Dette er den største kampen i klubbens historie. Som julaften og 17. mai på samme dag, sier leder i Aldershots norske supporterklubb, Vegar Myrbakken til Dagbladet.

Ja, Aldershot har faktisk en norsk supporterklubb. Den teller 16 personer og ble startet av Myrbakken i 2008.

Aldershot sto for en skrell i ligacupens 1. runde da laget slo West Ham ut av cupen. John Carew spilte hele kampen for «The Hammers».

JAKTER EN OPPTUR: Manchester United gjester Aldershot etter en en stor nedtur mot Manchester City søndag. Foto: REUTERS/Darren Staples
JAKTER EN OPPTUR: Manchester United gjester Aldershot etter en en stor nedtur mot Manchester City søndag. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

- Historien til Aldershot inneholder ikke mange seiere over storklubber, men jeg håper på en bombe i kveld. Fascinasjonen for Aldershot startet mens jeg samlet på fotballkort i mine yngre dager, og så at enkelte av spillere hadde spilt for den relativt ukjente klubben. Da jeg flere år senere tilfeldig fant klubben på internett, bestemte jeg meg får å starte supporterklubben, sier Myrbakken.

I mars 1992 sto byen Aldershot uten fotballag etter at Aldershot Football Club ble det første laget siden 1963 til å gå konkurs midt i en sesong. Dagens lag heter Aldershot Town, og ble startet samme år som konkursen.

Budsjett som et Adecco-lag Så langt denne sesongen har laget et snitt på 2800 tilskuere på hjemmekampene. Til tross for at EBB stadium har plass til 7000.

- I utgangspunktet skulle jeg sett kampen fra tribuneplass, men det var umulig å få tak i billetter. Dette er stort for klubben, og samtidig er det mange som ønsker å se United. Etter litt ekstra innsats før kveldens kampt tror jeg det er plass til rundt 7500 personer.

- Hvordan er økonomien til klubben, og må spillerne ha en jobb utenom fotballen?

- Budsjettet til klubben er omtrent på nivå med lagene i Adeccoligaen i Norge. Vi har ingen stjernespillere, men alle på laget får betalt, sier Myrbakken.

- Som supporterleder i Norge, får du noen frynsegoder?

- Ja, jeg har en god del kontakt med den såkalte «General Manager» i klubben. Vi får møte spillerne og omvisning på stadion. Omvisningen er unnagjort på under et kvarter, sier Myrbakken.

I ALDERSHOT: Supporterleder Vegar Myrbakken (t.h.) sammen med Aldershot-spiller Peter Vincenti. Foto: Privat.
I ALDERSHOT: Supporterleder Vegar Myrbakken (t.h.) sammen med Aldershot-spiller Peter Vincenti. Foto: Privat. Vis mer

- Hvordan lader en supporterleder opp til tidenes fotballfest for favorittklubben?

- Som trebarnsfar blir det en rolig kveld hjemme med et par kamerater på besøk. Det har vært både oppturer og nedturer så langt denne sesongen - men seier i kveld vil sprenge historiebøkene, sier Myrbakken.

Norsk spiller i stallen Aldershot har faktisk en norsk spiller i stallen - 18 år gamle Henrik Breimyr.

Breimyr er landslagsspiller på U18-landslaget, og har vært lånt ut til Eastleigh denne sesongen.

- Henrik er en solid bygd defansiv midtbanespiller. Han har en god pasningsfot og er god i duellene. Han er en typisk allrounder som kan spille i forsvar og på midtbanen, sier U18-landslagssjef Knut Thorbjørn Eggen til Dagbladet.

Ifølge Eggen har Breimyr returnert til Aldershot etter utleie, men han er med landslaget på samling som møter Island på på bortebane onsdag.

Owen spår sterkt United United-spiss Michael Owen spilte ikke mot Manchester City søndag. Nå håper han på spilletid mot 4. divisjonslaget.

- Det er en stor kamp for Aldershot. Vi har gjort det ganske bra i ligacupen de siste åra og vil gjerne vinne trofeet i år. Det blir sannsynligvis fullt hus og masse trykk fra tribunen, sier Owen ifølge Daily Mirror.

- Vi har med flere spillere som ikke var med mot City, meg selv inkludert, som ønsker å vise seg fram. Det vil være et sterkt United-lag, sier Owen.

- Skrur ikke av varmtvannet Den tidligere Wimbledon-spilleren Dean Holdsworth er manager i Aldershot. Han spilte i Wimbledon, som ble kjent som «The Crazy Gang» på 90-tallet.

KLUBBHUSET: Slik ser klubbhuset til Aldershot ut fra utsiden. Foto: Privat.
KLUBBHUSET: Slik ser klubbhuset til Aldershot ut fra utsiden. Foto: Privat. Vis mer

Han sier det neppe blir noen tjuvtriks når United-stjernene gjester laget.

- Vi kommer ikke til å skru av varmtvannet for dem, men jeg vet ikke om garderoben vår er stor nok til å få plass til alle spillerne og lederne de kommer med, sier Holdsworth ifølge United.no.

SCORET SIST: Michael Owen scoret da United slo Leeds i cupens 3. runde. Nå vil han starte mot Aldershot. Her sammen med Ryan Giggs. Foto:AP Photo/Jon Super
SCORET SIST: Michael Owen scoret da United slo Leeds i cupens 3. runde. Nå vil han starte mot Aldershot. Her sammen med Ryan Giggs. Foto:AP Photo/Jon Super Vis mer