- Aldri fått så mye kjeft

Men nå lover Gerhard Heiberg Anette Sagen å henge OL-gullet rundt halsen hennes i Sotsji.

TÅRER I ØYNENE: Anette Sagen var så rørt over stipendet på 250000 kroner at hun knapt klarte å holde øynene tørre. Pionerstipendet er gitt av Christian Ringnes (t.v.) og ble overrakt av Gerhard Heiberg. Foto: Tormod Brenna
TÅRER I ØYNENE: Anette Sagen var så rørt over stipendet på 250000 kroner at hun knapt klarte å holde øynene tørre. Pionerstipendet er gitt av Christian Ringnes (t.v.) og ble overrakt av Gerhard Heiberg. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I fjor tjente Anette Sagen (25) 37 000 kroner. Tirsdag fikk hun et stipend på 250 000 kroner - og begynte nesten å gråte av glede.

Selv utskjelte Gerhard Heiberg måtte smile.

- Det er utrolig mye penger, jeg vet ikke hva jeg skal si, annet enn tusen, tusen takk, sa Anette der hun sto mellom investor og eiendomskonge Christian Ringnes og IOC-topp Gerhard Heiberg.

Ringnes markerte åpningen på sin «nye» Holmenkollen Restaurant, som foruten å tjene som serveringssted også skal være en hyllest til alle Norges skidronninger. Dem er det som kjent mange av, og 13 av dem er fotografert av Morten Krogvold og ustsilt i restauranten.

I tillegg ville Ringnes dele ut et pionerstipend til en av dronningene - valget falt på Anette Sagen som i en årrekke har kjempet for kvinnenes rett til å hoppe på ski.

Sikker på OL Stipendet på en kvart million kroner kommer uendelig godt med for Sagen.

- Med ei årslønn i fjor på 37 000 kroner sier det seg vel selv at det er enormt mye - og ekstremt velkomne - penger for meg, sier hun til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer