- Aldri fått så mye kjeft

Men nå lover Gerhard Heiberg Anette Sagen å henge OL-gullet rundt halsen hennes i Sotsji.

TÅRER I ØYNENE: Anette Sagen var så rørt over stipendet på 250000 kroner at hun knapt klarte å holde øynene tørre. Pionerstipendet er gitt av Christian Ringnes (t.v.) og ble overrakt av Gerhard Heiberg. Foto: Tormod Brenna
TÅRER I ØYNENE: Anette Sagen var så rørt over stipendet på 250000 kroner at hun knapt klarte å holde øynene tørre. Pionerstipendet er gitt av Christian Ringnes (t.v.) og ble overrakt av Gerhard Heiberg. Foto: Tormod BrennaVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I fjor tjente Anette Sagen (25) 37 000 kroner. Tirsdag fikk hun et stipend på 250 000 kroner - og begynte nesten å gråte av glede.

Selv utskjelte Gerhard Heiberg måtte smile.

- Det er utrolig mye penger, jeg vet ikke hva jeg skal si, annet enn tusen, tusen takk, sa Anette der hun sto mellom investor og eiendomskonge Christian Ringnes og IOC-topp Gerhard Heiberg.

Ringnes markerte åpningen på sin «nye» Holmenkollen Restaurant, som foruten å tjene som serveringssted også skal være en hyllest til alle Norges skidronninger. Dem er det som kjent mange av, og 13 av dem er fotografert av Morten Krogvold og ustsilt i restauranten.

I tillegg ville Ringnes dele ut et pionerstipend til en av dronningene - valget falt på Anette Sagen som i en årrekke har kjempet for kvinnenes rett til å hoppe på ski.

Sikker på OL Stipendet på en kvart million kroner kommer uendelig godt med for Sagen.

- Med ei årslønn i fjor på 37 000 kroner sier det seg vel selv at det er enormt mye - og ekstremt velkomne - penger for meg, sier hun til Dagbladet.

Summen ble overrakt av IOC-medlem Gerhard Heiberg, som for 14 dager siden ikke klarte å få resten av IOC til å innlemme kvinnehopp på programmet i Sotchi om 2014.

- Jeg klarte det nesten, men vi ble enige om å se an VM i Oslo først. Anette og jeg er enige om at det blir et bra mesterskap, og dermed blir dert automatikk i at jentene får hoppe i OL, sier Heiberg.

- Jeg er helt sikker på at det blir OL på oss i 2014, sier Sagen til Dagbladet.

Utskjelt - Jeg mener dette er blitt misforstått i Norge. Vi har ikke sagt nei, vi har sagt at vi venter med den endelig avgjørelsen til etter VM, sier Heiberg.

Og legger til:

- Jeg har aldri i mitt liv blitt så utskjelt som jeg har blitt de siste ukene. Det har vært voldsomt.

- Hvordan arter det seg?

- Det er nok mange som sitter sammen og hisser seg opp og bestemmer seg for å ringe meg og si sin hjertens mening.

- Trusler mot din person?

- Neida, bare beskjeder om at nå får jeg faen meg se til å ta skjeen i en annen hånd.

- Ubehagelig?

- Nei, det preller av. Men jeg registrerer det jo selvsagt.

- Klarer jentene å vise stigning til vinteren, bedre nivå og flere i toppen, kommer idretten automatisk på OL-programmet. Det unner jeg jentene, og særlig Anette som jeg har stor respekt for.

- Vi hart en avtale vi to. Når hun vinner OL-gull i Sotchi er det jeg som skal henge medaljen rundt halsen hennes, sier Heiberg.