Aldri for gammel

Tyskland- USA 2- 0. Litt tregere enn i glansdagene og ikke det samme rykket. Men like arbeidsom og fire år smartere enn forrige VM - og framfor alt det samme blikket. Jürgen Klinsmann var selvfølgelig arkitekten bak Tysklands seier mot USA.

Først serverte han Andreas Möller den første scoringa etter sju minutter før han sjøl ordnet 2- 0 på en av mesterskapets fineste prestasjoner:

Oliver Bierhoff kom til dødlinja og la inn der Klinsmann kom på ett av sine velkjente løp. Veteranen ventet ut Thomas Dooley, tok ned ballen på brystkassa før han på volley styrte ballen i Kasey Kellers lengste hjørne.

Venn med sjefen

Jürgen Klinsmann blir 34 år i juli, og er både verdensmester og europamester fra før. Mot USA spilte han sin 104. landskamp og scoret sitt 45 mål for Tyskland.

Gammel? Javel, men han kan fortsatt.

Før jul var det ikke mange som trodde at Klinsi skulle komme med i den tyske troppen. Ute av laget i Sampdoria og med i den tyske landslagstroppen utelukkende på gamle meritter og et livslangt vennskap med sjefen Berti Vogts.

Kriseløsning

Det var da Christian Gross kom på banen og ba Jürgen Klinsmann om krisehjelp til Tottenham. Og tyskeren gjorde jobben så bra i London at han raskt var inne igjen i den ypperste varmen på det tyske laget.

Normalt ville Berti Vogts utelatt sin gamle venn. Men landslagssjefen hadde så stor tro på Klinsmann at han forble kaptein selv om han bare var innbytter.

Takket for tilliten

I går fikk Jürgen Klinsmann overraskende starte kampen på topp sammen med Oliver Bierhoff. Samtidig henviste han Bundesligaens toppscorer Ulf Kirsten til benken.

Og gamlingen takket sjefen for tilliten med én scoring og én målgivende, i tillegg til oppofrende defensiv jobbing.

Dette var garantert ikke det siste vi så av Jürgen Klinsmann i dette mesterskapet.