HJEMMEKOMPLEKS: Tora Berger ble nummer re på dagens sprint, men heller ikke denne gangen ble det full klaff i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
HJEMMEKOMPLEKS: Tora Berger ble nummer re på dagens sprint, men heller ikke denne gangen ble det full klaff i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/ScanpixVis mer

- Aldri gått skikkelig bra i Kollen

Tora Berger utelukker ikke at omgivelsene spiller henne et puss på hjemmebane.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Én bom og tredjeplass i sprinten. En bra dag på jobben, men Tora Berger var sjanseløs mot Magdalena Neuner og måtte også se seg slått av Darya Domratsjeva på hjemmebane i Holmenkollen.

- Jeg har liksom aldri klart å gå noen skikkelig bra renn i Kollen. Jeg vet ikke om de er nerver eller andre grunner til det, sier Berger til Dagbladet etterpå.

- Kan det skyldes noe annet enn nerver?

- Nei, jeg tror ikke det. Det er veldig artig å gå her, men det er kanskje noe med at man får med seg alt av det speakeren sier. Selv om man ikke går og lytter, får man med seg en del man egentlig ikke har lyst til å få med seg, innrømmer Berger.

- Hva manglet i dag på at det var et helt topp løp?

- Jeg bommer jo, og føler at jeg har en del å gå på fysisk før det er hundre prosent.

Neuner må bomme Likevel er Berger tilfreds med tingenes tilstand. Hun kom ut av januar med mer overskudd enn i fjor. Det er positivt med tanke på VM i Ruhpolding, som først starter 1. mars.

- Jeg synes jeg er bra i nærheten av der jeg skal være. Hvis jeg klarer å holde meg frisk, og klarer å gjøre en bra treningsjobb de siste 14 dagene, så ser det sånn noenlunde bra ut, sier hun.

Hun er heller ikke skremt av Neuners styrke.

- Hun er sterk for tida, så man er kanskje avhengig av at hun skal bomme for å slå henne. Men det går litt opp og ned for henne også, poengterer Berger.

- Som en seier Mens tredjeplassen var på det jevne for Berger, var åttendeplass meget oppløftende for Synnøve Solemdal. Dette var Tingvold-jentas femte topp 10-plassering denne sesongen.

- Topp 10 er helt konge, det. At det skulle gå så bra i vinter, er overraskende. Topp 10 føles som en seier hver gang, egentlig, innrømmer hun.

Solemdal vet også hva som skal til for å ta neste steg.

- Jeg må treffe alle blinkene. Men jeg stresser ikke med det. Jeg gjennomfører gode løp, så det får komme når det kommer, sier hun.

Hjemmenerver Før dagens løp, var nervene på høykant

- Selv om man prøver å gjøre de til noe vanlig, så blir det litt spesielt å gå på hjemmebane. Jeg har vært urolig hele det siste døgnet og sov dårlig i natt. Jeg var skikkelig nervøs, samtidig som jeg gledet meg vanvittig, sier Solemdal.

Nå har både hun og Berger et godt utgangspunkt før lørdagens jaktstart.

- Det blir spennende. Jeg har et brukbart utgangspunkt, så får vi se. Jeg får prøve å rette opp den liggende skytinga litt, så får vi se hvordan det går, sier Tora Berger til Dagbladet.

KONGELØP: For Synnøve Solemdal smaker 8.-plass som seier. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
KONGELØP: For Synnøve Solemdal smaker 8.-plass som seier. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer