+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Løft i jentefotballen

Aldri har flere jenter spilt fotball

Antallet jenter som spiller fotball i Norge har økt med 14 000 på fire år. NFF-prosjektleder tror konkrete rekrutteringsplaner og egne jentearrangementer er forklaringen på den store økningen.

REKORD: 114 000 jenter spiller fotball i Norge. Mange av dem er med på Norway Cup. Her fra turneringa på Ekebergsletta i 2016, der Kolbotns spillere jubler etter scoring mot Sunndal.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
REKORD: 114 000 jenter spiller fotball i Norge. Mange av dem er med på Norway Cup. Her fra turneringa på Ekebergsletta i 2016, der Kolbotns spillere jubler etter scoring mot Sunndal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Aldri tidligere har flere jenter spilt fotball i Norge enn i dag. Ifølge Norges Fotballforbund (NFF) ligger jenteandelen i norsk fotball samlet på 30 prosent, det vil si at én tredjedel total fotballaktivitet i Norge er jenter.

Målinger og registreringer fra Norges idrettsforbund som Dagbadet har fått tilgang på, viser følgende:

Fra drøyt 90 000 jenter som spilte aktivt i 2004, var det i underkant av 100 000 ti år senere. De siste offisielle målingene fra NFF viser at det i alle aldre er 114 000 jenter, altså en vekst på 14 000 i løpet av de fem siste årene.

Ikke tilfeldig, skal vi tro Øyvind Strøm, prosjektleder for NFFs jenteprosjekt.

- NFF har hatt ambisjoner om å få flere jenter til å spille lengre. Dette har vært et tre år langt prosjekt, der vi har jobbet ut mot fotballkretsene med å etablere planer og tiltak for å øke andelen jenter som spiller fotball.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.