FINN FRAM KJEMPEØLEN: Pep Guardiola har ikke hatt noen problemfri tid i Bayern München, men Eurosports eksperter tror spanjolen leder klubben til et historisk fjerde seriegull på rad. Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Dalder
FINN FRAM KJEMPEØLEN: Pep Guardiola har ikke hatt noen problemfri tid i Bayern München, men Eurosports eksperter tror spanjolen leder klubben til et historisk fjerde seriegull på rad. Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael DalderVis mer

- Aldri har noen vunnet fire titler på rad. Det kommer Bayern til å klare

Sjekk Eurosport-ekspertenes Bundesliga-tips!

(Dagbladet): I år som i fjor har Eurosports eminente Bundesliga-team tilbudt seg å spå kommende sesong for Dagbladet.

Allerede i morgen starter moroa med tittelforsvarer Bayern München hjemme mot Hamburg, og spørsmålet melder seg: Aldri har noen vunnet Bundesliga fire sesonger på rad - skal Bayern München bli historiske?

Og hva med Borussia Dortmund post Jürgen Klopp?

Eurosports eksperter Petter Bø Tosterud og Eivind Bisgaard Sundet har satt opp sitt tabelltips og gir grundige begrunnelser. I tillegg til en tøff sesong for flere av de norske, det kan du lese som en bonus nederst i denne saken.

Mester: De vant sist sesong. Sesongen før den. Sesongen før den. Aldri har noen vunnet Bundesliga fire sesonger på rad. Det kommer Bayern München til å klare. De vinner igjen. Douglas Costa kommer inn som et frisk pust offensivt og Arturo Vidal har tatt med seg krigsmaling til de tøffere oppgjørene. Schweinsteiger har forsvunnet, men likevel vurderer vi de regjerende mesterne som bedre på alle mulige parametre sammenlignet med deres konkurrenter.

Champions League: Borussia Dortmund har beholdt alle nøkkelspillerene og fått ny trener. Thomas Tuchel har fått oppgaven med ta Dortmund videre etter Klopp, noen han også gjorde i Mainz. Tuchel var den nye messias i Mainz og det er knyttet store forventninger til hans inntreden på Westfalen. Vi tror Dortmund uten Champions League-spill denne sesongen, er gode nok til å kapre plassen bak Bayern.

Wolfsburg blir nummer tre. Fjorårets cupvinner er uforandret og ser sterke ut. Det er forsatt usikkerhet rundt fremtiden til De Bruyne, men selv med han ombord vil spill i Champions League være for tøft for de grønne til at de kan forsvare fjorårets sølv.

Bayer Leverkusen har et slagkraftig mannskap, Castro er borte, men verdensmester Christoph Kramer er tilbake fra lån. Klubben har vært uheldig med skade på forsvarsbautaen Ömer Toprak som er ute frem til jul. Roger Schmidts talentfulle lag er gode nok til å sikre klubben ny plass i Champions League også neste sesong.

Europa League: Borussia Mönchengladbach har hatt en jevn stigning de siste årene og var det laget som tok mest poeng i ligaen våren 2015. Sommerens overgangsvindu har svekket klubben, toppscorer Max Kruse er borte, det samme er midtbane-dynamoen Christoph Kramer. Håvard Nordtveits klubb har heller ikke den store bredden i stallen, noe som vil gjøre seg gjeldene når laget skal ut i Champions League.

Schalke 04 har som naboen Dortmund fått inn en ny trener i André Breitenreiter. Dette var mannen som på mirakuløst vist klarte å rykke opp med bittelille Paderborn før fjorårssesongen. Johannes Geis er en spennende spiller inn stadionportene og Franco Di Santo gir dem bedre dekning offensivt. Fansen til de kongeblå har som vanlig store forventninger, men de står ikke i stil med hva vi tror Schalke kan prestere på banen.

Denne sesongen blir en test for Hoffenheim. Klubben har mistet sin ledestjerne Firmino til Liverpool, og må nå stake ut en ny kurs. Hvor godt klubben gjør det avhenger mye av hvor gode kjøp sportssjef Alex Rosen har gjort i sommer. Innfrir Mark Uth, Kevin Kurányi og Fabian Schär vil klubben igjen kjempe om spill i Europaliga.

Augsburg er en av lillebrødrene i Bayern. Klubben har blitt regnet som overpresterende de siste sesongene, men må nå regnes med i kampen om Europa League. Laget beskrives best som et solid kollektiv. Det store spørsmålet denne sesongen er om de kan holde koken i Bundesliga, samtidig som de for første gang i klubbens historie spiller Europacup.

Midtsjiktet: Viktor Skrypnyk tok over Werder Bremen i midten av oktober sist sesong etter at Robin Dutt hadde hatt en håpløs start på sesongen. Det endte med en tiendeplass etter en formidabel innsats av Skrypnyk, som tok 33 poeng på de 19 kampene han ledet laget. De har mistet sin solide spissduo fra fjoråret i Di Santo og Selke. Inn har den tidligere kanarifuglen Anthony Ujah og Aron Jóhannsson kommet for å fylle tommrommet.

SPÅR FRA BUA: Eurosports Bundesliga-team Eivind Bisgaard Sundet og Petter Bø Tosterud. Foto: Eurosport
SPÅR FRA BUA: Eurosports Bundesliga-team Eivind Bisgaard Sundet og Petter Bø Tosterud. Foto: Eurosport Vis mer

Sommerens vindu har forandret Köln. Deler av fundamentet som sikret klubben retur til Bundesliga for to sesonger siden har forlatt det tidligere storlaget. Kevin Wimmer til Tottenham, kaptein Mi?o Bre?ko har tatt steget ned til Nürnberg og klubbens toppscorer Ujah spiller nå for Bremen. Inn portene er det hentet mer kreativitet og skaperkraft i form av Leonardo Bittencourt, Milos Joijc og Anthony Modeste.

Alexander Zorniger ble i sommer ansatt som den sjette Stuttgart-treneren siden august 2013. En trener som hadde stor suksess med pengesterke RB Leipzig da det «prosjektet» satte inn støtet for fullt. Den første sesongen endte med opprykk og en ubeseiret rekke som stod seg gjennom hele sesongen. I 2. Bundesliga sa det riktignok stopp, og Zorniger ble løst fra sin kontrakt. Stuttgart har prestert langt under forventet de siste årene, og vi har tro på at Zorniger kan få mer ut av laget enn hans forgjengere.

Armin Veh er tilbake som trener i Eintracht Frankfurt etter noen mislykkede måneder i Stuttgart sist sesong. Førstevalget mellom stengene, Kevin Trapp, har blitt solgt til PSG. Østerrikeren Heinz Lindner kommer inn for å fylle store hansker. Det største presset vil riktignok ligge på Alexander Meier sine brede skuldre, toppscorer i ligaen i fjor med 19 fulltreffere. Han må nok levere noe tilsvarende dersom Eintracht Frankfurt skal klare en anstendig plassering.

2014/15 ble et turbulent år for Mainz. Klubben byttet trener i sesongen da danske Kasper Hjulmand ble erstattet av juniortrener Martin Schmidt. Klubben har i sommer mistet sine to største profiler, den kommende tyske landslagsmannen Johannes Geis har dratt til Schalke, og Shinji Okazaki har dratt til Leicester.

Nedrykksstrid: Dinosauren Hamburg har nok en tung sesong i vente. Troppen skriker etter kvalitet. Laget har kvittet seg med rutinerte van der Vaart og Westermann, men har ikke maktet å finne nye spillere som kan ta laget oppover tabellen. Hamburg redder plassen igjen, da andre klubber er verre stilt, og med langt mindre ressurser.

Bundesligadebutanten FC Ingolstadt rykket opp på overbevisende vis fra 2. Bundesliga. Denne sesongen vil vi se et entusiastisk lag som har alt å vinne. Med en god start og noen signeringer på tampen av overgangsvinduet, så kan klubben legge til rette for spill i Bundesliga også neste sesong.

Hertha Berlin er like koksgrått som før. Laget har beholdt fjorårets vikartrener, klubblegenden Pál Dárdai, og det er også det eneste lyspunktet ved denne Hertha-utgaven. De har kontinuitet på spiller- og trenersiden inn i den nye sesongen.

Hannover-pila peker stadig nedover for klubben fra Niedersachsen. Spillere som Stindl og Joselu har forsvunnet fra Robert-Enke-Straße 1, og ingen fullgode erstattere er hentet inn. Det blir en kamp med ryggen mot veggen. Sist sesong ble de reddet av en enorm åpning på sesongen. Det skjer ikke nå, og laget rykker ned.

Darmstadt var oppe og vaket i Bundesliga på starten av 80-tallet. Den sjarmerende stadion med det flotte navnet Stadion am Böllenfalltor er langt fra nok til å sikre ny kontrakt. For svak tropp, for liten økonomi.

Nordmenn i Bundesliga: Per Ciljan Skjelbred ser ut til å være den eneste av de norske som er bankers på laget. Tarik Elyounoussi må nok som i fjor belage seg på å være noe mer inn og ut av startoppstillingen, men muligheten for mye spilletid ligger der om han presterer.

Håvard Nordtveit har heller ikke denne sommeren fått muligheten til å vise seg frem allverden på midtstopperplass i pre-season. En skal selvsagt være forsiktig med å trekke for sterke konklusjoner ut fra det, men det ser fremdeles ut til at han ligger noe bak i køen i systemet til Favre. Har karantene i de to første serierundene.

Rune Almenning Jarstein har knapt trengt å ta på seg keeperdrakten i Bundesliga for Hertha Berlin siden han ankom. To kamper på to sesonger har det blitt. Lite tyder på at det blir så veldig mye mer spilletid kommende sesong.

Ørjan Nyland har alle tiders mulighet til å vise seg frem for større klubber med godt spill i Bundesliga. Presset er der fra dag en, Ingolstadt har ikke råd til feilskjær om de skal overleve i sin første sesong i det ypperste selskap.

Bård Finne fikk både spilletid og mål sist sesong. Klubben har solgt og kjøpt konkurrenter til spissplassen, men Finne vil nok også denne sesongen få sjanser fra innbytterbenken.

FÅR SLITE: Rune Almenning Jarstein vil få trøbbel med å spille seg inn på laget i Hertha Berlin, tror ekspertene. Foto: SCANPIX/
AFP PHOTO / DPA / SOEREN STACHE +++ GERMANY OUT
FÅR SLITE: Rune Almenning Jarstein vil få trøbbel med å spille seg inn på laget i Hertha Berlin, tror ekspertene. Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO / DPA / SOEREN STACHE +++ GERMANY OUT Vis mer