VONDT BLOD: Steve Williams er bitter etter å ha blitt vraket som Tiger Woods' caddie, og sjokkerte på en prisutdeling i Kina der han kalte sin gamle venn og arbeidsgiver et svart rasshøl. Foto:  AFP PHOTO/William WEST/FILES
VONDT BLOD: Steve Williams er bitter etter å ha blitt vraket som Tiger Woods' caddie, og sjokkerte på en prisutdeling i Kina der han kalte sin gamle venn og arbeidsgiver et svart rasshøl. Foto: AFP PHOTO/William WEST/FILESVis mer

- Aldri har så mange fått hakeslepp på en gang

Tiger Woods' caddie gjennom tolv år rasehetset superstjernen under galla.

(Dagbladet): I sommer ble caddie Steve Williams vraket av Tiger Woods, etter å ha jobbet tett sammen med superstjerna gjennom 12 år.

Avskjeden var av det bitre slaget, og Williams uttalte like etterpå at «all respekt for ham er borte».

Nå er det mange som har mistet det meste av respekten for caddien, etter at han plumpet uti med noen pinlige uttalelser om sin gamle arbeidsgiver under en galla i Kina.

Williams, som nå jobber sammen med det australske golfesset Adam Scott, kalte Woods et «svart rasshøl» da han mottok en pris for beste caddiefeiring.

- Vi visste at han var en idiot
Amerikanerens gamle caddie jublet nemlig hemningsløst da han sammen med Scott vant WGC Invitational i Akron i august, en turnering han hadde opplevd å vinne sju ganger tidligere med Woods.

- Dette er den beste uka i mitt liv som caddie, og det mener jeg helt oppriktig. Det er den mest tilfredsstillende seieren jeg har opplevd, uttalte Williams.

Under prisgallaen ble han bedt om å forklare den heftige feiringen, og det var da de famøse ordene falt (og dette gjengis like greit på originalspråket).

- It was my aim to shove it right up that black asshole.

Stemningen skal mildt sagt ha blitt trykket etter den lite elegante uttalelsen, og ifølge Daily Mail valgte flere å forlate gallaen i protest.

- Aldri har så mange i et rom fått hakeslepp på en og samme tid. Vi visste at han var en idiot, men vi visste ikke at han var en rasistisk idiot. Jeg sto ved siden av en representant fra europatouren, som sa: «Takk Gud for at han ikke er en del av vår tour,» sier en anonym caddie.

Beklager til Woods
Selv om uttalelsene falt ved en privat tilstelning, fant de raskt veien til mediene. Og det tok ikke lang tid før Williams forsøkte å slukke brannen han selv hadde startet.

- Jeg innser nå hvordan mine uttalelsen kunne tolkes rasistisk. Det var ikke min intensjon. Jeg vil si unnskyld til Tiger og alle andre jeg har fornærmet, sier han, ifølge BBC.

Woods' manager, Mark Steinberg, synes hele saken er trist.

- Det var en uheldig uttalelse, og det er ingenting Tiger kan si eller gjøre med det. Han var ikke til stede, og vet ikke akkurat hvordan ordene falt. Men hvis de mange rapportene medfører riktighet - og det virker slik - så er det trist at det skulle ende slik, sier han.

Tiger og Adam Scott skal etter planen spille i Australian Open neste uke, og de skal attpåtil gå sammen i de første to rundene. 

NY JOBB: Williams jobber nå sammen med det australske golfesset Adam Scott. Foto:  (AP Photo/Eugene Hoshiko)
NY JOBB: Williams jobber nå sammen med det australske golfesset Adam Scott. Foto: (AP Photo/Eugene Hoshiko) Vis mer