Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aldri har så mange svensker blitt plukket så tidlig

Historisk svensk suksess i NHL-draften.

FØRST UT AV SVENSKENE: Andrevalget blant alle, Gabriel Landeskog for Colorado Avalanche.Foto: SCANPIX/Nick Laham/Getty Images/AFP
FØRST UT AV SVENSKENE: Andrevalget blant alle, Gabriel Landeskog for Colorado Avalanche.Foto: SCANPIX/Nick Laham/Getty Images/AFP Vis mer

Fire svensker ble plukket blant de ti første da NHL-klubbene holdt sin årlige draft. Aldri før har så mange svensker blitt plukket så tidlig. Gabriel Landeskog ble valgt som nummer to.

Først av alle ble canadiske Ryan Nugent-Hopkins valgt. 18-åringen skal spille i Edmonton Oilers etter å ha imponert i WHL-klubben Red Deer. Deretter stjal svenskene showet i gallaen i St. Paul, USA.

Landeskog havnet i favorittklubben Colorado.

- Det her betyr mye. Det er en stor drøm. Et eller annet sted i bakhodet har jeg alltid håpet på dette og det føles fantastisk å sitte her med en drakt på seg, sa Landeskog etter at Colorado valgte ham.

I løpet av to sesonger i den canadiske juniorligaen har Landeskog 60 mål og 112 poeng for Kitchener.

Skellefteåbacken Adam Larsson var fjerdevalg. Hans neste oppdrag blir New Jersey Devils. Larsson blir sammenlignet med Nicklas Lidström.

En liten overraskelse var at Mika Zibanejad, som startet sesongen på Djurgårdens juniorlag, ble valgt som nummer seks. Ottawa blir neste stopp for han. Färjestads Jonas Brodin var tiendevalget og ble plukket opp av Minnesota.

(NTB)

SUSS: Denne dama ble også glad for Landeskog.Foto: SCANPIX/Hannah Foslien/Getty Images/AFP
SUSS: Denne dama ble også glad for Landeskog.Foto: SCANPIX/Hannah Foslien/Getty Images/AFP Vis mer