Tokyo-OL

Aldri har tallene vært høyere

27 nye personer med funksjon i OL har fått coronavirus. Aldri har tallet vært høyere på en enkeltstående dag. Rekord også i hele Tokyo og resten av Japan.

OL-BY: Tokyo arrangerer OL fram til 8. august. Foto: NTB
OL-BY: Tokyo arrangerer OL fram til 8. august. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Smittevernreglene skulle sørge for «trygge leker» i Tokyo. I stedet øker tallene for hver dag som går.

Torsdag ble det registrert 27 nye tilfeller av coronavirus i OL. Alle personene har en funksjon under lekene, enten som utøvere, funksjonærer eller frivillige.

I hele Tokyo ble det torsdag satt dagsrekord med 3865 nye smittetilfeller. Det opplyste organisasjonskomiteen tidlig i morges, norsk tid.

Dermed setter OL-byen coronarekorder på alle fronter. Totalt har 220 personer som har en rolle eller funksjon i OL testet positivt for viruset siden 1. juli.

- To av personene som er involvert i OL er lagt inn på sykehus. Situasjonen er ikke alvorlig, opplyser Masanori Takaya, talsperson i organisasjonskomiteen.

Alarmklokkene har gått for fullt de siste dagene. De 27 nye tilfellene i OL dreier seg om 18 japanere og ni utlendinger, deriblant tre utøvere.

Tre av personene - to utøvere og én funksjonær - har oppholdt seg i OL-landsbyen der alle utøverne bor. Et stort utbrudd her er marerittet.

I går ble det kjent at den amerikanske stavhopperen Sam Kendricks og den argentinske stavhopperen Germán Chiaraviglio er ute av OL. Begge testet positivt i OL-landsbyen, noe som skaper frykt for en dominoeffekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer