Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Aldri hatt bedre landslag

For sju år siden vant Anders Myrvold (27) Stanley Cup med Colorado. Neste uke skal han være med og kjempe Norge tilbake til A-puljen i ishockey.

- Årets landslag er det beste vi har hatt noen gang. Mannskapet er helt klart godt nok til opprykk. Kravet er å vinne alle fem kampene. For å bli A-nasjon igjen, har vi ikke råd til et eneste feilskjær i Kroatia, sier Anders Myrvold til Dagbladet.

- Favoritt

- I mine øyne er Norge favoritt. Vi har mange spillere som holder A-nasjons-nivå, og jobber for tida med å få kollektivet til å fungere. For å vinne pulja, er det ikke nok å bare ha gode enkeltspillere. Det fikk vi seinest merke i fjor, sier Anders Myrvold.

Han vet at opprykk betyr alt, både sportslig, økonomisk og publikumsmessig.

- Selv om det er tøffere å rykke opp i A-puljen enn å holde seg der, tror jeg Norge er tilbake blant toppnasjonene etter kampen mot Storbritannia. Alle VM-motstanderne kommer til å ligge tett i forsvar, og kontre. Vår jobb blir å komme til avslutninger, gå på returer og sette puckene når sjansen byr seg, sier Anders Myrvold.

- Mye adrenalin

Går det som han tror, blir Frankrike, Italia og Storbritannia de verste motstanderne i opprykkskampen. Dermed ikke sagt at vertsnasjonen Kroatia blir noen lett match mandag kveld.

- Kroatene har mye adrenalin, og vil satse alt på å vinne på hjemmebane. Da gjelder det å være tålmodig og slå til når sjansen byr seg, sier Anders Myrvold.

- Det samme gjelder mot Estland, som har mange bra individualister og skøyteløpere. Likevel tror jeg VM-avslutningen blir tøffest: I tur og orden Frankrike, Italia og Storbritannia. Frankrike har hatt et bra lag lenge. Italienerne vet du aldri hvor du har. De er fysisk sterke, og spiller transatlantisk hockey. Storbritannia spiller også fysisk hockey. De har mange kanadiere på laget, og er flinke til å sette press på motstanderen, sier Anders Myrvold.

Til USA

Kontrakten hans med Mannheim går ut 1. mai. Nå vil iskrigeren med fortid i fire NHL-klubber tilbake til USA.

- Jeg var 19 år da jeg spilte min første NHL-kamp. Nå ønsker jeg meg tilbake over dammen, sier Anders Myrvold til Dagbladet.

VIL TIL USA: Anders Myrvold var 19 år da han spilte sin første NHL-kamp. Nå vil han tilbake til verdens tøffeste hockeyliga. Først skal han være med og spille Norge tilbake til A-puljen i Kroatia neste uke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media