- Aldri mer Brann

I fjor var han Branns kaptein og talsmann. I dag møter Arne Vidar Moen bergenserne som Lillestrøm-spiller. Dagbladet.no følger Tippeliga-runden fra kl. 18.

Moens kontrakt med Brann går ut ved sesongslutt. På spørsmål om det er aktuelt å vende tilbake til Bergen svarer midtstopperen kontant:

- Nei, det er det ikke.

Dermed er karrieren i Bergens-klubben trolig over for en spiller som seinest i fjor var både kaptein og fast på laget. Også i treningskampene før årets sesong spilte han regelmessig, men da alvoret nærmet seg ble han vraket til fordel for Erlend Hanstveit.

Hva skjedde?

- Jeg tror det var forutbestemt hvem som skulle spille.

- Mange trenere tar ut laget i hodet veldig tidlig, og det er for så vidt greit. Men når jeg da fikk sjansen til å gå til en annen klubb, var jeg ikke i tvil, sier Moen til Dagbladet.

Matchvinner

Fikk du en fair behandling i Brann?

- Nja, de tok et valg, og det får de stå for. Men vi stilte nok ikke likt på startstreken, tror Moen.

Han har fått støtte fra flere personer innad i Brann-miljøet.

- Mange har stilt spørsmål ved måten jeg ble behandlet på, men det er et tilbakelagt stadium nå, sier Moen.

I Lillestrøm har han fått den tilliten han mistet i Brann. Trener Arne Erlandsen har valgt Moen fra start i samtlige sju kamper så langt.

Hva er forskjellen mellom Erlandsen og Brann-sjef Teitur Thordarsson?

- Teitur er litt mer striks, Arne litt mer avslappa. Du kan si de har litt forskjellig måte å omgås folk på. Ellers er systemet omtrent det samme, sier Moen.

Medaljejakt

I morgen møter han både Teitur og gamle lagkamerater når Brann gjester Åråsen til toppoppgjør.

- Det blir ikke snakk om noen personlig revansje for min del, men selvsagt hadde det vært gøy å bli matchvinner, gliser Moen, som står med ti mål på 234 toppseriekamper så langt.

Årets LSK-utgave har han stor tro på. Og med Brann, Viking, Molde og Rosenborg i de neste kampene får laget sjansen til å vise at det duger.

- Medalje er et naturlig mål. Jeg ser ingen grunn til å si noe annet, sier Moen.

<B>EKS BRANN-KAPTEIN:</B> I fjor var Arne Vidar Moen kaptein på Brann - i år ble han vraket. I morgen møter han gamle lagkamerater til dyst på Åråsen.