- Aldri mer høydetrening

Gro Marit Istad Kristiansen (25) har to v-cupseirer, men har vært helt utenfor i snart to sesonger på grunn av en høydesmell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Én ting er iallfall sikkert; jeg skal aldri mer på høydeopphold. Jeg har mer å tape enn å vinne på det, sier Gro Marit til Dagbladet.

Hun var supertalentet som skiskytterdronningen Magdalena Forsberg pekte ut som sin tronfølger. Men siden høydeoppholdet i Bulgaria i 2000 har ikke vossejenta vært til å kjenne igjen.

I OL gikk hun inn til 53. plass på sprinten og 40. plass på jaktstarten. Resultatene denne sesongen taler ikke for et godt VM i Sibir heller.

18.- plass

Av 12 starter i v-cupen denne sesongen er hun blitt dårligere enn nummer 30 i hele ni konkurranser. Sesongbeste er 18.- plass på sprinten i verdenscupåpningen.

- Symptomene fra høydesmellen jeg gikk på er borte, men jeg har for dårlig treningsgrunnlag til å få opp dampen i sporet. Derfor er ikke forventningene i VM så veldig store, sier Gro Marit Istad Kristiansen til Dagbladet.

Hun vil være fornøyd om hun presterer sesongbeste i ett av løpene i Khanty-Mansiysk.

- Det bør være mulig, for det er jo ikke så mye som skal til for å gjøre det. Med et maksløp kan jeg kanskje komme blant de ti, men jeg blir ikke skuffet om jeg ikke får en medalje, for å si det sånn.

Folk i skiskyttermiljøet er imponert over at hun i det hele tatt har orket å slite seg gjennom to sesonger med bare motgang. Gro Marit er ikke bitter på noen. Smellen kom fordi hun sjøl var for ivrig. Hun skulle vinne OL-gull.

Satser mot Torino

- Dessverre måtte jeg lære av egne feil, i stedet for å ta lærdom av andres feil. Da ville jeg kanskje unngått å kaste bort to sesonger. Alt jeg gjør nå er med tanke på å bygge meg opp igjen til neste sesong - og det langsiktige målet: OL i Torino i 2006. Dit skal jeg, sier hun.

Hun har aldri vært inne på tanken om å legge børsa på hylla.

- Jeg har ikke fått vist hva jeg er god for, og da er det dumt å gi seg. Dessuten elsker jeg idretten min. Da får det ikke hjelpe at det har blitt et par sesonger nesten uten inntekter, sier Gro Marit.

Fra starten av neste sesong har hun satt seg som mål å være med og kjempe i toppen igjen.

- Jeg skjønner ingen ting om jeg ikke er tilbake for fullt da.

GIKK PÅ EN SMELL: Gro Marit Istad Kristiansen gikk inn til en 33.- plass på lørdagens sprint.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer