Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Aldri mer Østerrike

Sist torsdag ble den østerrikske hoppstjerna Andi Goldberger (25) jugoslavisk statsborger. - Jeg skal hoppe for Rest-Jugoslavia i framtida, og har Beograd som hjemby i passet mitt, sier Goldberger til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går var han på PR-turné på Lillehammer sammen med manager Edi Federer og trener Heinz Koch. De kom til Norge i privatfly, og forsvant som ånden i fillehaugen etter at verdenspressen hadde fått høre om framtidsutsiktene til den utestengte storhopperen.

- Jeg tenker ikke mer på Østerrike. Noen mener jeg vil miste litt av populariteten nå som jeg er blitt jugoslav, men det tror jeg ikke noe på. Hopper jeg like godt som før, nærer jeg ingen frykt for at publikum skal vende tommelen ned, sier Goldberger.

Skiforbundet i Rest-Jugoslavia vil ha ham på laget. Det østerrikske skiforbundet har gitt beskjed om at det ikke vil stikke kjepper i hjulene for den tredobbelte verdenscup-vinneren, som i et TV-intervju i juni sjokkerte en hel idrettsverden ved å innrømme kokainmisbruk.

Torde ikke

Spørsmålet er om når FIS (Det internasjonale skiforbundet) vil gi ham en internasjonal lisens.

- I forrige uke ble det vurdert om jeg skulle starte i v-cuppremieren på Lillehammer for Rest-Jugoslavia. Jugoslavene sjekket med FIS, og fikk beskjed om at det kunne bety sanksjoner mot meg å starte uten lisens. Det torde de ikke ta sjansen på. Så lenge den internasjonale lisensen mangler, får jeg ikke starte for Rest-Jugoslavia, sier Goldberger.

Selv har han godt håp om å få lisensen i løpet av denne uka.

- Håpet er å kunne debutere i verdenscupen førstkommende lørdag. Jeg savner sårt konkurransetrening, og ser fram til å komme i gang igjen, sier Goldberger.

Ekstrastraff?

Torbjørn Yggeseth, formann i FISä hoppkomité, tror lisenssaken vil ta sin tid.

- FIS står ikke på hodet for Andi Goldberger. Selv tror jeg at han tidligst vil være representasjonshopper for Rest-Jugoslavia i Hoppuka ved nyttårstider.
- Det er også fortsatt et åpent spørsmål om FIS godtar at Goldberger bare skal ha seks måneders utestengelse for kokainmisbruket han har innrømmet. Et halvt år på sommerstid er ingen stor straff å ilegge en skihopper, sier Torbjørn Yggeseth til Dagbladet.

- Heinz Koch har en årslønn på rundt en million kroner for å være personlig trener for Goldberger, som foreløpig har 80 hopp på snø denne OL-vinteren. Selv mener Goldi at han kan bli minst like god som før.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!