Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Aldri mer rettssal

ULLEVAAL (Dagbladet): Cecilie Leganger (26) strålte etter forliket i overgangssaken i går. Nå ønsker hun å skvære opp med sine tidligere lagvenninner i Bækkelaget ved å stå i mål for dem i en vennskapskamp i romjula.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ville vært en fin måte å legge alt det vonde bak seg på, og til å få et mer naturlig og avslappet forhold til jentene i Bækkelaget igjen på, sier Cecilie Leganger til Dagbladet etter pressekonferansen hvor forliket i går ble offentliggjort.

Både Bækkelaget og Tertnes forplikter seg nemlig til et vennskapsarrangement med landslaget i romjula som et ledd i den ti punkter lange fredsavtalen som ble offentliggjort i forbundslokalene i går - med Cecilie Leganger sittende mellom åtte mannfolk som har jobbet for å få en minnelig ordning på den over tre måneder lange konflikten.

Den omfattende avtalen fastslår videre at Bækkelaget fram til 30. juni 2002 kan disponere reklameplass på Cecilie Legangers keeperdrakt, at BSK trekker anken i Håndballforbundet og kjæremålet over namsrettens kjennelse, at Tertnes frafaller saksomkostningene som ble tilkjent i saken, at Leganger frafaller enhver rett til å fremme krav mot BSK - at Bækkelaget trekker alle framsatte anmeldelser og klager mot Tertnes, Odd Egil Eidsæther og Oddvar Bjørnestad.

Smørbrødlista gir et godt bilde på hvilket omfang denne tvisten etter hvert fikk.

Vondt blod

Mens landslagskeeperen har overlatt alt det juridiske til sine advokater, har hun sjøl båret på det vonde blodet som oppsto mellom henne og jentene i Bækkelaget etter at hun brøt med Oslo-klubben i august.

- Akkurat den saken har vært litt vanskelig å angripe, og derfor har det kjølige forholdet blitt en vane etter hvert. Men jeg må si det hadde vært kjekt om vi kunne ordnet opp i det igjen, sier Leganger. Med håndtrykket mellom Leganger og BSK-leder Leif Nybø la begge parter i går alt det vonde bak seg. Likevel er stjernekeeperen ferdig med Bækkelaget for godt.

- Nå trenger jeg tid til å oppsummere alt. Men denne konflikten er fortsatt veldig nær, og det er vel vanskelig å se for seg at jeg spiller for BSK igjen en gang i framtida. Jeg håper heller at vi kan få et sånt forhold hvor vi kan si hei i korridoren framfor at vi må snu oss når vi møter hverandre. Det har med vanlig folkeskikk å gjøre.

- Nå er jeg bare glad for at vi kunne avslutte dette på en ordentlig måte. Om vi hadde fortsatt mye lenger nå ville BSK slitt med å leve videre, og jeg ville slitt med å være en keeper videre. Så mye har denne saken tatt på helsa, poengterer Leganger.

På initiativ fra Bækkelagets advokat Morten Steenstrup kom partene raskt i kontakt om et forlik etter namsrettens kjennelse 15. oktober.

Gjennom lange forhandlinger i all hemmelighet kom partene til enighet klokka 23.20 søndag kveld.

Cecilie sjøl fikk den positive meldingen på tekstmelding like før hun gikk til sengs.

Som en lærdom av den triste og opprivende saken er landslagskeeperen nå fast bestemt på aldri mer å skrive mer enn ett-årskontrakter. I øyeblikket har hun ikke engang kontrakt med Tertnes!

Nøye

- Jeg kommer til å være veldig nøye ved framtidige kontraktskrivinger, og er garantert ferdig med kontrakter over flere år. Jeg er ei jente som mener mye, og jeg ønsker friheten til å stå fritt etter en sesong. For nå vil jeg aldri mer i en rettssal, sier Cecilie Leganger.

JUBLET: - Dette gjorde godt, sa Cecilie Leganger etter gårsdagens forlik. Her blir hun omfavnet av landslagstrener Marit Breivik.
Hele Norges coronakart