Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Aldri mer Vikingskipet

Landslagstrener Geir Karlstad: - Vikingskipet er for dårlig for skøyteløp. De aktive er lei av støv og møkk som legger seg på isen. Anlegget er en skøytehall. Da blir det feil å dele den med kaniner, bikkjer, dansegallaer og all slags messeaktivitet.


OPPGITT: Landslagssjef Geir Karlstad har sett seg lei på flerbruken av Vikingskipet.

Skøytepresident Terje Andersen: - Får vi ikke rekordforhold i Vikingskipet, går vi like gjerne utendørs. Vi er lei av å krangle og avvikler derfor neste års verdenscup og EM all round et annet sted. Vi vil heller ikke anbefale Vikingskipet som nasjonalanlegg, sier Terje Andersen.

Under norgescupstevnet sist helg svevde bikkjehår i lufta. Bak sekundantene på vekslingssida lå det en svær barkhaug som virvlet opp støv i hallen.

Islegginga kom i gang så seint at løperne ikke fikk trene dagen før løpet.

Lørdag og søndag er det verdenscup i Vikingskipet, men hallen blir ikke varmet opp for publikum.

Motarbeidet

Og skøytefolket føler seg motarbeidet av Hamar Olympiske Anlegg (HOA).

- Kulturdepartementet, Hamar kommune og Norges Skøyteforbund (NSF) inngikk et spleiselag og ga 500000 kroner. Pengene skulle dekke merkostnadene ved å islegge Vikingskipet 87 dager. Like fullt nekter HOA å varme opp hallen til helgas verdenscup. Og de setter ikke på nok lys til å gi en god TV-dekning, sier Terje Andersen til Dagbladet.

- Vi var enige i august, men HOA endrer hele tida forutsetningene. Dette er løftebrudd.

Etter at siste løper er gått i mål søndag, fjernes isen. Neste helg er det hundeutstilling i Vikingskipet.

Koster flesk

- Argumentene er hele tida at det koster flesk å islegge Vikingskipet. Jeg får ikke HOAs regnestykker til å stemme. Geithus legger kunstis i åtte varmegrader til en helt annen pris. Og Slåtthaug i Bergen går med overskudd. Det kan være grunn til å spørre hvordan HOA driver sin virksomhet.

- HOAs holdning overfor skøytesporten, setter ikke akkurat mindre fart i planene om å bygge inn Valle Hovin eller Slåtthaug, sier Terje Andersen.

Steng hele greia

Geir Karlstad er heller ikke nådig i sin dom over Vikingskipet.

- Som trener er jeg mest opptatt av at det skal være is i hallen. Men skøyter har ikke mer prioritet enn andre aktiviteter, sier Karlstad til Dagbladet.

- Blir ikke forholdene endret, kan man like gjerne stenge Vikingskipet og bygge en hall et annet sted.

- Arenaen ble bygd for skøyteløp - ikke for at Hamar kommune eller HOA skulle tjene penger. Tross alt er den en gave fra det norske folk.

- Flytter skøytesporten, kan Hamar sitte der med Vikingskipet. Da tjener de i hvert fall ikke penger, sier Geir Karlstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media