- Aldri mistet troen

Odd utnyttet keepertabbe og senket Lyn hjemme.

(Dagbladet.no) Odd – Lyn 2 – 0

Redusert til ti mann måtte Odd kjempe hardt for poengene hjemme mot Lyn, men kunne til slutt innkassere sin tredje hjemmeseier for sesongen.

En scoring i hver omgang var nok til å ekspedere Lyn, og for noen scoringer det var.

Komikveld

For det var tilløp til komikveld på Skagerak Arena da Zbynek Pospech sendte hjemmelaget i ledelsen etter 37 minutter.

Lyns keeper Johan Dahlin stod med ballen i beina på sekstenmeterstreken, og slo en alt for hard ball til Kim André Madsen.

Stopperen fikk bare styrt den videre, og der stod Pospech klar. Han trillet ballen kontrollert inn i kassa fra 35 meter, siden Dahlin aldri rakk tilbake.

Begge lag hadde hatt sine sjanser i en tidvis fartsfylt omgang, men det manglet en del på presisjonen framover.

UTNYTTET TABBEN: Zbynek Pospech trillet ballen i mål fra 35 meter etter en kjempetabbe av Lyns keeper Johann Dahlin. Foto: BIRTE ULVESETH/SCANPIX
UTNYTTET TABBEN: Zbynek Pospech trillet ballen i mål fra 35 meter etter en kjempetabbe av Lyns keeper Johann Dahlin. Foto: BIRTE ULVESETH/SCANPIX Vis mer

Langskudd

Odd forsøkte å slå ballen i bakrom, uvanlig nok for hjemmelaget. Det var tydelig at vertene er tryggere med ballen i beina, for pasningene var nesten uten unntak for harde.

Lyn ble på sin side redusert til å prøve langskudd, og både Espen Hoff og Jo Tessem måtte se skudd seile til venstre for Almenning Jarsteins mål.

Edu var ganske stille i mesteparten av omgangen, men når han fikk brukt hurtigheten ble det ofte farlig. Men skuddfoten var ikke riktig innstilt i dag.

Klassespissmål

Målscorer Pospech måtte forlate banen ved pause, og inn kom nyervervelsen Chukwuma Akabueze, eller Bentley som han også kalles.

Og det var Bentley som satte opp til Odds andre mål. Han ventet med ballen på kanten av sekstenmeteren, og så Stefan Bärlin storme inn i boksen.

Den innleide spissen vendte om, og la ballen kaldt opp i venstre kryss.
 

Overfor TV2 beskrev Odds trener Arne Sandstø det som en klassespiss-scoring etter kampen, og tok ikke munnen for full.

To taklinger og ut

Kvarteret før slutt byttet Odd ut Bärlin, og inn kom Jan Tore Amundsen. To taklinger senere måtte Amundsen gå i dusjen.

Først fikk han gult for en takling av Sokolowski, og fulgte så opp med nytt kort for å ta ned Tessem rett etter.

Lyn kastet alt inn for å score, men virket nærmest vaksinert mot å treffe innenfor stengene. Tessem og Edu forsøkte både fra kort og langt hold, med hode og bein, men klarte ikke å overliste Rune Almenning Jarstein.

– Det er klart jeg er fornøyd med tre poeng, og selv om vi fortsatt ligger utsatt til, har vi aldri mistet troen på at vi skal klare oss, oppsummerte Arne Sandstø til NTB.

Odd har kommet skikkelig i gang etter sommerpausen, og tok tre nye, viktige poeng. I dag vant de fortjent, men gjorde det nok mer spennende enn de trengte.